RSS News (новини)
RSS SoftVisia News   RSS SoftVisia IT News
RSS SoftVisia Articles   RSS SoftVisia Forums

ItaEst 1.01

Описание

"ItaEst - Така е!" е система за корекция на правописни грешки и сричкопренасяне за български език за Microsoft Office 2000, XP и 2003.
Продуктът се състои от модул за корекция на правописни грешки и модул за сричкопренасяне. С помощта на модула за правописна корекция неправилно написаните думи се откриват и отбелязват в текста, след което при повикване модулът предлага най-вероятните кандидати за поправка на грешките. Модулът за сричкопренасяне осигурява правилното пренасяне на думите на нов ред.
"ItaEst - Така е!" се базира на електронния граматичен речник, разработван от сътрудници на Института по български език към Българската академия на науките, който съдържа над 75000 основни форми на думите, които на практика покриват основния речников фонд на българския книжовен език. Речникът позволява автоматично анализиране и синтезиране на правилни словоформи, чийто брой е над 1 млн.
При създаването на продукта са внедрени нови информационни технологии, разработени по международни научни проекти. Функционалността на продукта се реализира чрез използването на Левенщайн автомати и би-машини, които позволяват максимална бързина, точност и обхват.

Технически данни

Безплатен (Freeeware)
Официална страница:
Български език:
Все още няма добавени екрани от тази програма.
Все още няма добавени промени
Все още няма добавени други версии

Изтегляне (Download)Докладване за нередностиОбщо 31,457 изтегляния досега

Официален сървър:
SoftVisia сървър:
Размер:
5,47 MB
Приятели:
Powered by SoftVisia® 2006-2018, All Rights Reserved
Пишете ни
created by Corllete Lab © 2007