6.3 C
София

Бетингът се променя под влиянието на интернет технологиите

„Софтуерът изяжда света“ – тази мисъл на не безизвестния рисков инвеститор от Силициевата долина и създател на браузъра Netscape Марк Андсийсън може и да не е известна на масовата публика. Тя обаче определя по най-добрия начин в каква степен дигиталните технологии днес навлизат във всички останали икономически сегменти и обществени области, предефинират ги и им влияят.

През последните години, а в някои сфери – през последните десетилетия – софтуерните платформи и онлайн услуги навлязоха в почти всички области на живота ни, променяйки ги за добро. Първоначално бяха далекосъобщителните мрежи и текстовите писма. След това – рекламата, масмедиите и продажбите. За да стигнем до момента, в който имаме електронно здравеопазване, електронно образование, електронно управление, „умни“ домове, автономни коли, мобилни разплащания, търговия и какво ли още не. Типичен пример за това е търговията, която в огромна степен вече се извършва дигитално както на ниво b2c (business to consumer), така и на b2b (business to business).

А един друг малко очакван сегмент, повлиян в огромна степен от софтуерните и онлайн платформи, е този на залаганията и бетинг услугите. През последните месеци той се променя динамично под влияние на новите технологии и във все по-голяма степен се превръща в интернет базиран сектор.

„Действително напоследък отчитаме сериозен ръст в посещенията и търсенето на бетинг услуги онлайн. Очакванията ни са и през новата година тази тенденция да се запази във възходяща посока“ – споделят от български портал за winbet услуги. Според техните наблюдения, при целия бранш се наблюдава мащабна миграция на услугите към интернет платформи и афилиейт сайтове.

„Причините за този възходящ тренд са множество, като най-важните сред тях са значително по-удобният достъп до бетинг услуги онлайн, възможностите за достъп в реално време до разнообразни източници на информация за футболни клубове, статистическа информация и прогнози, както и лесната комуникация по интернет с приятели. Онлайн средата промени начина, по който хората залагат и това тепърва ще се усеща“ – добавя още запознати от бранша.

Достъпността до нови уеб технологии направи бетинг услугите също и много по-разнообразни, създавайки редица нови ниши, които преди можеха да се реализират по-трудно в офлайн среда.

Сподели

Времето днес

София
облачно
6.3 ° C
6.3 °
4.8 °
85 %
2.1kmh
100 %
чт
15 °
пт
12 °
сб
9 °
нд
14 °
пн
11 °

Автор

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук