3.8 C
София

Дейности, които да сплотят всеки екип от софтуер експерти

Наличието на сплотен екип във всяка професионална сфера е от съществено значение, за да може той да работи в приятна работна среда и целите на компания да бъдат лесно постигнати. Един от начините, за да се постигне това, е организирането на тиймбилдинг дейности. А за софтуерните експерти това е и начин да вдигнат за малко ръце от клавиатурата и да обърнат поглед към света наоколо.

Има разнообразие от дейности, насочени към учене, които помагат на именно тези експерти да придобият нови умения, да подобрят екипното сътрудничество и да създадат стойност за компанията по неочаквани начини, но и такива, които да им помогнат да се позабавляват повече.

Игрови дни. Тук вариантите са безброй, но един софтуерен специалист би се впечатлил от това, което му предлага онлайн бетингът, както и от това как е организиран един сайт или мобилно приложение, предоставящи тази услуга. Ако решите да се впуснете в това приключение, можете да го направите на SportingWin, където ще откриете и актуални 14 за ентусиастите, които обичат да залагат на най-популярната игра.

Онлайн хазартът е удобна услуга, която неслучайно придоби такава популярност през последните години. Предимствата и са много. Можете да играете от всяко място и по всяко време, стига да имате силна интернет връзка. Освен това, в зависимост от избора на игра, можете да играете едновременно с колегите си, а какъв по-добър начин да сплотите екипа си може да има от това.

Разработване на различни проекти. Това ще насърчи креативността в един софтуерен екип. Разработчиците прекарват време в проучване на технологии или създаване на код. Често хората се чувстват притиснати от времето, когато трябва да приключат дадена задача. Времето за разработване на проект извън нормалния работен спринт може да доведе до нови идеи, които досега не са хрумвали на никого от екипа.

Ден на меките умения. Меките умения са трудни за количествено определяне характеристики на добрия служител – емпатия, комуникация и управление на времето са примери. Можете да организирате ден за меки умения за цялата компания. Назначете си няколко човека, които да изготвят дневния ред и темата. Започнете с три или четири ясни цели, планирайте отрано, комуникирайте добре през цялото време и сверете цялото съдържание спрямо целите на компанията, за да направите деня за меки умения успешен.

Дни за кръстосано обучение. За да обучавате служители, отделете ден за няколко презентации. Поканете членовете на екипа да изпратят теми, за които биха искали да научат. След това помолете експерт – от или извън екипа – да създаде 30-минутна презентация и кратко упражнение по темата.

Кръстосаното обучение на служители е дейност за изграждане на екип, която позволява на софтуерните експерти да разширят знанията и ентусиазма си относно работата си. Това събитие предоставя информация за основите на различни технологии, което помага на екипите да подобрят времето за реакция при проблеми, да правят по-бързи прегледи на кода и да се чувстват комфортно при други чувствителни към времето задачи.

Излезте от офиса и прекарайте един ден на открито. Изберете спокойно място, което ще ви даде възможност да си починете пълноценно, да прекарате време с колегите в разговори – теми могат да ви бъдат както работните ангажименти, така и съвсем странични от скучното ежедневие – дайте свобода на въображението си. Постарайте се да се опознаете и да създадете приятелства. Имайки приятел на работното си място, ще знаете, че винаги можете да имате доверие и да разчитате на някого. Това ще ви помогне да бъдете по-добри в работата си.

Посетете интересно за групата място. То може да бъде в страната или пък в чужбина. Важно е мястото да се харесва на всички, така че да се чувствате уютно в компанията си. Можете да посетите различни музеи, които са свързани с работата ви, да покорите някой връх или да разгледате местните забележителности.

Сподели

Времето днес

София
облачно
3.8 ° C
5.6 °
3.8 °
87 %
3.1kmh
100 %
ср
15 °
чт
15 °
пт
12 °
сб
9 °
нд
14 °

Автор

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук