22 C
София

Акциите на Nvidia затвориха заради доклад, че забавят AI чипа в Китайпроектиран да отговаря на правилата за износ на САЩ

Нвидия забавя нов чип за изкуствен интелект за Китай, който е проектиран да спазва ограниченията за износ на САЩ, според Ройтерс.

Акциите на Nvidia затвориха с около 1,9% след съкратен ден за търговия в САЩ.

Ройтерс, позовавайки се на два източника, запознати с въпроса, Nvidia съобщи, че е заявила на китайските клиенти, че забавя пускането на AI чип, предназначен да отговаря на САЩ. правила за износ до първото тримесечие на следващата година.

Новият чип, наречен H20, се забавя поради проблеми, които производителите на сървъри имат, докато интегрират полупроводника в своите продукти, съобщава Ройтерс.

Nvidia не беше достъпна за коментар, когато се свърза с CNBC.

През октомври, на Правителството на САЩ допълнително затегна ограниченията върху износа на AI чипове за Китай. Тези правила ограничават износа на чипове A800 и H800 на Nvidia. Тези полупроводници също са специално проектирани за Китай.

Освен H20, Nvidia също се подготвя да пусне два други чипа, отговарящи на износа, наречени L20 и L2.

Забавянето на H20 може да бъде пречка за Nvidia, която прави около една пета от приходите си от Китай и е изправена пред конкуренция от местни играчи като Huawei.

Дори Nvidia съобщи тази седмица, че е утроила приходите си през септемврийското тримесечие, компанията предупреждава продажбите в регионите, засегнати от ограниченията за износ, ще „спаднат значително“ през текущото тримесечие.

Времето днес

София
предимно облачно
22 ° C
22.9 °
20 °
73 %
1.5kmh
74 %
пт
33 °
сб
34 °
нд
34 °
пн
32 °
вт
27 °

Автор

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук