Политика за поверителност

Тази политика за поверителност („ Политиката “) определя видовете лични данни, които събираме и използваме, когато осъществявате достъп и посещавате www.softvisia.com („ Уебсайтът “) или всички поддомейни на същия и как можем да ги използваме данни.

Въведение

Тази Политика обяснява кои сме ние, защо и как обработваме лични данни, събрани чрез използването на уебсайта от ваша страна и, ако сте обект на някои от съответните лични данни, какви права имате и как да се свържете с нас, ако трябва да.

Когато ни предоставите някакви лични данни, ние имаме законови задължения към вас относно начина, по който използваме тези данни. За по-лесно четене разделихме тази Политика на няколко раздела:

  1. Въведение

  2. Каква информация можем да събираме?

  3. Как се събира вашата лична информация?

  4. Как и защо използваме и споделяме вашата лична информация?

  5. За колко време съхраняваме вашата лична информация?

  6. Сигурност

  7. Международни трансфери на данни

  8. Вашите права

  9. Данни за контакт

Важно е да прочетете тази Политика заедно с всички други известия за поверителност или известия за честна обработка, които можем да предоставим на уебсайта по време или около времето, когато събираме или обработваме лични данни за вас (например известия за честна обработка, които може да показваме към вас в момента, в който се регистрирате, за да получавате актуализации по имейл от нас), така че да сте напълно наясно как и защо използваме тези данни.

Тази Политика допълва други известия на уебсайта, включително нашите Правила и условия за използване на уебсайта ; нашата политика за бисквитки ; и за потребителите в Калифорния нашата декларация CCPA и трябва да се чете заедно с тези условия. Тази Политика не е предназначена да отмени или замени тези условия.

Посещавайки или използвайки по друг начин нашия уебсайт, вие се съгласявате с неговите условия (включително периодично изменяните) и тази Политика. Ако по някаква причина не сте съгласни с условията на тази Политика, моля, спрете да използвате уебсайта.

Ние си запазваме правото да преразглеждаме или изменяме тази Политика по всяко време, за да отразим промените в нашия бизнес или промените в закона. Когато тези промени са значителни, ние ще се постараем да уведомим потребителите на уебсайта, най-вероятно като ви покажем известие, когато следващото влизане в сайта. Въпреки това, ваша отговорност е да проверявате тази Политика преди всяко използване на уебсайта и да се информирате за всички промени. За улеснение в горната част на тази Политика е посочена датата, на която е последно актуализирана.

Моля, имайте предвид, че уебсайтът не е насочен към лица под 13-годишна възраст и ние не събираме съзнателно лични данни за лица под тази възраст („Дете ). Ако смятате, че сме събрали лични данни за Вашето Дете, можете да се свържете с нас на info@softvisia.com и да поискате да прекратим обработването на данни за Вашето Дете.

Каква информация можем да събираме?

Какво представляват личните данни?

Когато тази Политика се отнася до „лични данни“, това се отнася до данни за вас, от които бихте могли да бъдете идентифицирани – като вашето име, вашата дата на раждане, вашите данни за контакт (включително вашия имейл адрес) и дори вашия IP адрес.

По закон всички организации, които обработват вашите лични данни в България, са задължени да обработват вашите лични данни по определени начини и да гарантират, че ви се предоставя подходящо количество информация за това как ги използват. Освен това имате различни права да търсите информация от тези организации за това как използват вашите данни и да им попречите да ги обработват незаконно. За повече информация относно тези права, моля, вижте раздела „Вашите права“ на тази Политика.

Какви видове данни събираме от вас, когато използвате уебсайта

Личните данни, които събираме от вас, зависят точно от това какви подробности ни предоставяте доброволно, докато взаимодействате с уебсайта, но може да включват:

  • Данни за самоличност , които включват вашето име, дата на раждане и пол.

  • Данни за контакт , които включват вашия имейл адрес, телефонен номер, адрес за фактуриране и адрес за доставка.

  • Данни за устройството , които включват данни за устройството(ата), на което посещавате уебсайта, като например вашата мобилна операционна система, всеки уникален идентификатор, присвоен на това устройство, и техническа информация за вида на устройството, което използвате.

  • Финансови данни , които, когато ги предоставите, включват данните за вашата банкова сметка и платежна карта.

  • Данни за транзакции , които включват подробности за плащанията, които сте направили, и подробности за продуктите или услугите, за които се отнасят тези транзакции.

  • Технически данни, които включват Данни за устройството, вашия IP адрес, вашите данни за влизане, настройка на часовата зона и местоположение, операционна система и тип и версия на браузъра (т.е. това ни позволява да ви предоставяме електронни услуги в интернет и/или Wi-Fi мрежи ).

  • Данни за профила, които включват вашето потребителско име и парола, вашите интереси, предпочитания, обратна връзка и отговори на анкети, включително всякакви лични данни, съдържащи се в съдържанието, което качвате на уебсайта.

  • Данни за местоположение , които включват данни за това откъде осъществявате достъп до уебсайта.

  • Данни за използване , които включват информация за това как използвате и се ангажирате с уебсайта.

  • Маркетингови и комуникационни данни , които включват вашите предпочитания за получаване на маркетингови съобщения от нас (т.е. дали сте се абонирали да получавате каквито и да било маркетингови съобщения от нас и нашите трети страни), включително информация за вида реклами, истории или продукти, които смятаме, че е най-вероятно да получите се интересуват от.

Някои видове лични данни са категоризирани като чувствителни и се нуждаят от повече защита. Например: информация за вашата раса или етнически произход, политически възгледи, сексуален живот или сексуална ориентация, религиозни вярвания, здравна информация, биометрични и генетични данни. Съществуват и специални правила относно използването на криминална информация (информация за наказателни присъди или твърдения за наказателни присъди). Колективно „специална категория лични данни“.

Обикновено няма да събираме специални категории лични данни и ще обработваме този тип лични данни за вас само ако имаме основателна причина за това и само ако законът ни позволява да го направим. Един пример, когато можем да събираме специални категории лични данни от вас, е ако извършваме мониторинг на разнообразието относно ангажираността с уебсайта.

Как се събира вашата лична информация?

Директни взаимодействия с нас

Когато използвате уебсайта, има вероятност да ни предоставите определено количество лични данни. Това може да е в отговор на различни въпроси и формуляри, които ви представяме като част от процеса на настройка на вашия акаунт. Това ще включва данни за самоличност, контакт [и финансови] данни, тъй като вие ще ни предоставите подробности за вашето име и местоположение като част от създаването на вашия акаунт и попълването на вашия потребителски профил.

Може също да събираме, съхраняваме и използваме всякакви лични данни за вас, които по друг начин предоставяте, разкривате или доброволно ни предоставяте и/или качвате на уебсайта (например: като се абонирате за нашите заглавия по имейл или друга услуга; абонирате се за нашите публикации или бюлетини; кандидатстване за продукт или услуга; искане на промоционални материали или маркетинг да ви бъдат изпратени; участие във функции на социални медии; участие в онлайн проучване; попълване на формуляр или въпросник, който ви представяме; публикуване на коментари или други съобщения на уебсайта; участие в състезания; или подобни дейности; когато докладвате за проблем с уебсайта или по друг начин ни давате обратна връзка; или когато се свържете с нас по имейл, телефон или поща).

Използване на уебсайта

Когато използвате уебсайта, за да взаимодействате със съдържание или други потребители, ние ще събираме както данните, които качвате в него (които могат да бъдат включени в съобщения, които изпращате, или съдържание, което качвате), така и данни за това как взаимодействате с уебсайта и с други потребители.

Така например ще събираме данни за публикации или съдържание, което преглеждате, и това може да ни даде доста подробна картина за това какво съдържание обичат да гледат потребителите и как използват уебсайта.

Моля, винаги помнете, че повечето неща, публикувани на уебсайта, са публично видими.

Автоматизирани технологии или взаимодействия

Ние също така ще събираме лични данни за вас и различна информация за технологията, която използвате чрез използването на технологии като бисквитки и сървърни регистрационни файлове, когато посещавате и взаимодействате с уебсайта. По-долу са примери за информация, която може да събираме:

  • информация за вашето устройство, браузър или операционна система;

  • вашия IP адрес;

  • информация за връзки, които кликвате, и страници, съдържание или продукти, които разглеждате на уебсайта;

  • продължителност на посещенията на определени страници, съдържание или продукти;

  • предмети, които сте разглеждали или търсили;

  • време за отговор на страницата;

  • записи на грешки при изтегляне и/или повредени връзки;

  • информация за взаимодействието на страницата (като подробности за вашето превъртане, кликвания и премествания на мишката);

  • методи, използвани за прелистване извън страница; и

  • пълния поток от щраквания на Uniform Resource Locators (URL) към, през и от уебсайта (включително дата и час).

Използваме описаните по-горе данни по няколко различни причини. Първо, ние го използваме, за да гарантираме, че уебсайтът работи правилно, че е защитен и че можете да получите пълната полза от него. Второ, ние използваме данните, за да наблюдаваме онлайн трафика и участието на потребителите в Уебсайта, което ни помага да подобрим функционалността на Уебсайта, да оптимизираме начините, по които работи, и да съсредоточим времето и креативността си върху характеристиките или продуктите, които потребителите предпочитат. Предприемаме и двете дейности, защото имаме законен интерес от това.

За повече информация относно този вид технология и подробности за бисквитките, които използваме на уебсайта, моля, вижте нашата Политика за бисквитки .

Трети страни или публично достъпни източници

Ние също така си партнираме с трети страни, които могат да събират анонимни данни за употребата или статистически данни чрез вашето използване на уебсайта (включително, например, бизнес партньори, подизпълнители в техническите услуги и доставката на услуги, рекламни мрежи, доставчици на анализи, доставчици на информация за търсене, кредит референтни агенции). Може да получим информация за вас от тези партньори чрез използването на технологии за бисквитки за персонализиране на реклами за стоки и услуги. За да се откажете от получаването на реклами, съобразени с вашите интереси от нашите партньори, посетете Европейския алианс за интерактивна дигитална реклама на адрес https://youronlinechoices.eu .

Актуализиране на вашата информация

Ако искате да актуализирате информацията, която сте ни предоставили преди това, можете да се свържете с нас на info@softvisia.com .

Как и защо използваме/споделяме вашите лични данни?

Правно основание за обработка на вашата информация

Ние ще използваме вашите лични данни само когато законът ни позволява. Най-често ще използваме вашите лични данни при следните обстоятелства:

  • Когато сте поискали от нас да го направим или сте се съгласили да го направим;

  • Когато трябва да го направим, за да изпълним договор, който сме сключили с вас;

  • Когато това е необходимо за нашите легитимни интереси (или тези на трета страна) и вашите основни права нямат предимство пред тези интереси; и

  • Когато трябва да спазим законово или регулаторно задължение.

Маркетинг и реклама

Може да използваме вашите лични данни, за да формираме мнение за това, което смятаме, че може да искате или имате нужда, или какво може да представлява интерес за вас. Това е начинът, по който ние решаваме кои продукти, услуги и оферти могат да бъдат подходящи за вас (наричаме това маркетинг).

Ще получавате маркетингови съобщения от нас (като имейли или текстови съобщения) само ако сте поискали информация от нас или сте закупили съдържание, стоки или услуги от нас или чрез уебсайта и не сте отказали да получавате този маркетинг на време на закупуване или когато сте се регистрирали за получаване на услуга (като нашата услуга за изпращане на заглавия по имейл).

Това обаче се различава от рекламите, които можете да видите на уебсайта. Пускаме реклами за голямо разнообразие от организации. Тези реклами се обслужват от нашия рекламен сървър, както и от рекламни сървъри на трети страни, управлявани от рекламодателя. Всички потребители на уебсайта ще виждат реклами на уебсайта, но съдържанието на тези реклами ще се различава в зависимост от всеки потребител. Както е описано по-горе, тези реклами ви се доставят въз основа на анализ на поведението ви на уебсайта.

Тези рекламни сървъри може да се опитат да зададат бисквитки на вашето устройство, но подчертават, че информацията, събрана чрез тези бисквитки, се използва единствено за целите на доставката, записването и сегментирането на реклами. Те не използват информацията, събрана чрез техните бисквитки, за собствена употреба и не събират никаква лична информация.

За повече информация относно тази технология и подробности за бисквитките, използвани на уебсайта, моля, вижте нашата Политика за бисквитки .

Ако срещнете проблеми с рекламата, моля, изпратете имейл на info@softvisia.com

Показването на реклами по този начин е от съществено значение за работата и жизнеспособността на уебсайта. Въпреки това, моля, бъдете сигурни, че ние не продаваме или по друг начин разкриваме вашите лични данни на рекламодателите директно и отделните рекламодатели не са информирани кои отделни потребители са гледали техните реклами (освен ако не щракнете активно върху или по друг начин се ангажирате с въпросната реклама).

Отказ от маркетинг

За да се отпишете от маркетингови съобщения по всяко време, моля, щракнете върху връзката за отписване в долната част на всяко маркетингово съобщение. Можете също така да се свържете директно с нас, ако не желаете да получавате маркетингови материали от нас.

Можем да запазим вашия имейл адрес или други данни за контакт във файла, ако някога се „откажете“ да получавате маркетингови съобщения от нас. Ние ще запазим вашите данни за контакт, за да гарантираме, че ще продължим да уважаваме и уважаваме това искане за отказ.

Споделяне на вашите лични данни

В зависимост от това как и защо ни предоставяте вашите лични данни, ние може да ги споделим по следните начини:

  • с избрани трети страни, които възлагаме на подизпълнители за предоставяне на различни услуги и/или аспекти от функционалността на уебсайта, като например когато използваме трети страни за хостване и/или съхраняване на данни за нас или използваме други ИТ системи, предоставени от трети страни (вижте „ Доставчици на услуги по-долу);

  • с доставчици на анализи и търсачки, които ни помагат в подобряването и оптимизирането на този уебсайт, както е описано по-горе;

  • с избрани трети страни, чието съдържание сте гледали и/или с което сте се ангажирали, включително всяко съдържание или канали, за които сте се абонирали; и

  • с избрани трети страни, с които сключваме договор за предоставяне на професионални услуги, като например нашите застрахователи, счетоводители, одитори и адвокати.

Ние няма да споделяме вашите лични данни с трети страни, за да може тази трета страна да ви предостави директни маркетингови комуникации, освен ако не е свързано с конкретна дейност, която предприемаме с трета страна (напр. ако гледате / сте гледали спонсориран уебинар, или изтегляте/изтеглили сте спонсорирана бяла книга) и сте дали съгласието си за това използване. Такава дейност може да има свои собствени правила и условия, свързани с начина, по който вашите лични данни могат да бъдат използвани, за които ще бъдете уведомени в съответния момент.

Запазваме си правото да публикуваме изпратената до нас кореспонденция. Ако поискате вашата самоличност да не бъде разкривана, тази информация няма да бъде публикувана. Никога съзнателно няма да публикуваме личен имейл адрес, освен ако изрично не бъдете помолени да го направите.

Може също така да разкрием вашите лични данни на трети страни в следните случаи:

  • ако трябваше да продадем или купим някакъв бизнес или активи, в който случай бихме могли да разкрием вашите лични данни на бъдещия продавач или купувач на такъв бизнес или активи като част от тази продажба;

  • ако ние или почти всички наши активи сме придобити от или прехвърлени на трета страна, в който случай съхраняваните от нас лични данни за нашите клиенти ще бъдат един от прехвърлените активи;

  • ако сме длъжни да разкрием или споделим вашите лични данни, за да спазим каквото и да е законово задължение, или ако сме принудени да предоставим вашите данни на законен орган, за да подпомогнем разследването на престъпление или безредици; и/или

  • за да наложим или приложим правилата и условията на уебсайта; или за защита на правата, собствеността или безопасността на нашата компания, нашите клиенти или други. Това включва обмен на информация с други компании и организации с цел защита от измами и намаляване на кредитния риск.

Доставчици на услуги

Нашите доставчици на услуги ни предоставят различни административни, статистически и технически услуги. Ние ще предоставим на доставчиците на услуги само минималното количество лични данни, от които се нуждаят, за да изпълнят услугите, които изискваме, и изискваме те да защитават тези данни и да не ги използват за никакви други цели. Ние приемаме тези взаимоотношения сериозно и задължаваме всички наши обработващи данни да подпишат договори с нас, които ясно посочват техния ангажимент за зачитане на индивидуалните права и техните ангажименти да ни помагат да ви помогнем да упражните правата си като субект на данни. За повече информация относно доставчиците на услуги, които използваме, можете да се свържете с нас на info@softvisia.com .

Връзки към сайтове на трети страни

Когато предоставяме връзки към уебсайтове на трети страни, плъгини и приложения, които не са свързани с уебсайта, такива сайтове са извън нашия контрол и не са обхванати от тази Политика. Ако осъществявате достъп до сайтове на трети страни чрез предоставените връзки, операторите на тези сайтове могат да събират лични данни от вас, които биха могли да бъдат използвани от тях, в съответствие с техните собствени политики за поверителност. Моля, проверете тези правила, преди да изпратите лични данни на тези уебсайтове.

За колко време съхраняваме вашите лични данни?

Ние ще съхраняваме вашите лични данни в нашите системи само толкова дълго, колкото е необходимо, за да ви предоставим услугите, които сте поискали, включително за целите на удовлетворяване на законови, регулаторни, данъчни, счетоводни или отчетни изисквания. Можем да запазим вашите лични данни за по-дълъг период от време в случай на жалба или ако основателно смятаме, че има перспектива за съдебен спор във връзка с нашите отношения с вас.

За да определим подходящия период на съхранение на личните данни, ние вземаме предвид количеството, естеството и чувствителността на личните данни, потенциалния риск от увреждане от неразрешено използване или разкриване на вашите лични данни, целите, за които обработваме вашите лични данни и дали ние може да постигне тези цели чрез други средства и приложимите законови, регулаторни, данъчни, счетоводни или други изисквания.

Съответно трябва да очаквате от нас да съхраняваме вашите лични данни, докато имате регистриран акаунт на уебсайта (независимо дали този акаунт се използва активно или не). Ако изтриете акаунта си, тогава може да се наложи да запазим някои от личните данни, свързани с този акаунт, или транзакции за услуги, направени с него, до шест години (поради причините, описани по-горе).

По закон ние трябва да съхраняваме основна информация за нашите клиенти (включително данни за контакт, самоличност, финансови данни и данни за транзакции) в продължение на шест години, след като престанат да бъдат клиенти за целите на съответствието. При някои обстоятелства можете да поискате от нас да изтрием някои или всички ваши данни по-рано: вижте „Вашите права“ по-долу за допълнителна информация.

При някои обстоятелства може да анонимизираме вашите лични данни (така че повече да не могат да бъдат свързани с вас) за изследователски или статистически цели, в който случай можем да използваме тази информация за неопределено време без допълнително известие до вас.

Можем също така да събираме, използваме и споделяме обобщени данни като статистически или демографски данни за всякакви цели. Обобщените данни могат да бъдат извлечени от вашите лични данни, но не се считат за лични данни по закон, тъй като тези данни няма да разкрият пряко или косвено вашата самоличност. Например, можем да обобщим вашите данни за използване, за да изчислим процента на потребителите, които имат достъп до конкретна функция на уебсайта.

Сигурност

Ние приемаме защитата на вашата информация много сериозно. Въведохме подходящи мерки за сигурност, за да предотвратим случайна загуба, използване или достъп по неоторизиран начин, промяна или разкриване на вашите лични данни, включително използване на защитени сървъри (в наши помещения или в защитени центрове за данни на трети страни), криптиране (SSL) и пароли. Ако някога сте избирали парола или ние сме ви дали такава, която ви дава достъп до определени части от този уебсайт, вие носите отговорност за запазването на тази парола в тайна. Молим ви да не споделяте паролата с никого.

В допълнение, ние ограничаваме достъпа до вашите лични данни до тези служители, агенти, изпълнители и други трети страни, които имат бизнес нужда да знаят. Те ще обработват вашите лични данни само по наши инструкции и подлежат на задължение за поверителност.

Ние въведохме процедури за справяне с всяко съмнение за нарушение на личните данни и ще уведомим вас и всеки приложим регулатор за нарушение, когато сме задължени по закон да го направим.

Международни трансфери на данни

Ако сте базирани в Европа, моля, имайте предвид, че ние използваме доставчици на услуги, които може да са базирани извън България и/или Европейското икономическо пространство („ЕИП“ ) . Тези доставчици на услуги може да работят за нас или за някой от нашите доставчици и могат да бъдат ангажирани, наред с други неща, с изпълнението на вашата заявка за информация от уебсайта, обработката на вашите данни за плащане и предоставянето на услуги, продукти или друга поддръжка услуги. Например ние използваме Aptum Technologies Ltd, чиито сървъри се намират в ЕИП и САЩ, за хостване на уебсайта.

Ние се стремим да сведем до минимум броя на международни трансфери на данни, които се извършват без ваше предварително знание и разрешение (като например когато използвате уебсайта, за да взаимодействате директно с друг потребител, който е базиран извън България или ЕИП, или когато трансферът е такъв, че вие активно осъществявате). Когато използваме доставчици, базирани извън Европа, обикновено го правим, за да гарантираме, че уебсайтът може да работи безпроблемно в множество юрисдикции.

Когато прехвърляме вашите данни към доставчик на услуги, който е извън България или ЕИП, ние се стремим да гарантираме, че са налице подходящи предпазни мерки, за да сме сигурни, че личните ви данни се съхраняват сигурно и че правата ви като субект на данни са спазени. Трансферите на лични данни се извършват или:

  • в държава, призната от Европейската комисия като предоставяща адекватно ниво на защита; или

  • в държава, която не предлага адекватна защита, но чийто трансфер е бил регулиран от стандартните договорни клаузи на Европейската комисия или чрез прилагане на други подходящи решения за трансграничен трансфер, за да се осигури адекватна защита.

С изпращането на вашите лични данни вие се съгласявате с това прехвърляне, съхранение или обработка. Ако искате повече информация относно механизма, чрез който се прехвърлят вашите лични данни, моля, свържете се с info@softvisia.com .

Вашите права

Ако пребивавате в България или ЕИП, следната информация за вашите права е от значение за вас. Тази част от Политиката е задължително изявление, което обобщава определен закон, приложим във вашата юрисдикция. То не замества, нито разширява вашите законни права, така че трябва да се чете само като резюме на това законодателство.

Този раздел не е приложим за вас, ако не пребивавате в един от регионите, описани по-горе.

Ако сте жител на един от регионите, описани по-горе, имате следните права във връзка с вашите лични данни, съхранявани от нас:

Право на достъп

Можете по всяко време да поискате достъп до личните данни, които съхраняваме и които се отнасят до вас (може да сте чували това право да се описва като „ искане за достъп на субект “).

Моля, имайте предвид, че това право ви дава право да получите копие от личните данни, които съхраняваме за вас, за да ви позволим да проверите дали са правилни и да гарантираме, че обработваме тези лични данни законосъобразно. Това не е право, което ви позволява да изисквате лични данни за други хора, или право да изисквате конкретни документи от нас, които не са свързани с вашите лични данни.

Можете да упражните това право по всяко време, като ни пишете и ни кажете, че правите заявка за достъп до субекта. Не е необходимо да попълвате конкретен формуляр, за да направите тази заявка.

Вашето право на коригиране и изтриване

Можете по всяко време да поискате да коригираме личните данни, които съхраняваме за вас, които смятате, че са неверни или неточни. Можете също така да поискате от нас да изтрием лични данни, ако не смятате, че трябва да продължим да ги съхраняваме (може да сте чували за това право, описано като „правото да бъдеш забравен “).

Моля, имайте предвид, че може да ви помолим да проверите всички нови данни, които ни предоставяте, и може да предприемем собствени стъпки, за да проверим дали новите данни, които сте ни предоставили, са правилни. Освен това не винаги сме длъжни да изтрием лични данни, когато ни бъде поискано да го направим, ако например имаме текущо законово задължение или трябва да продължим да обработваме тези лични данни.

Можете да упражните това право по всяко време, като ни пишете и ни кажете, че правите искане за коригиране или изтриване на вашите лични данни и на какво основание правите това искане. Ако искате да заменим неточни данни с нови, трябва да ни кажете какви са тези нови данни. Не е необходимо да попълвате конкретен формуляр, за да направите такъв вид заявка.

Вашето право да ограничите обработката

Когато обработваме вашите лични данни въз основа на законен интерес (вижте разделите на тази Политика, които обясняват как и защо използваме вашата информация), имате право да поискате от нас да спрем обработката им по този начин, ако смятате, че продължаваме да това въздейства върху вашите основни права и свободи или ако смятате, че тези законни интереси не са валидни.

Можете също да поискате от нас да спрем обработването на вашите лични данни (a) ако оспорвате точността на тези лични данни и искате да проверим точността на тези данни; (b) когато е установено, че използването на данните от наша страна е незаконно, но вие не желаете да ги изтрием; (c) когато вече не е необходимо да обработваме вашите лични данни (и иначе бихме се разпоредили с тях), но вие желаете да продължим да ги съхраняваме, за да ви позволим да установявате, упражнявате или защитавате правни искове.

Ние ще се съобразим с вашето искане, освен ако нямаме текущо правно задължение или необходимост да продължим да обработваме лични данни, които искате да спрем да обработваме; непреодолим надделяващ законен интерес за такава обработка; или трябва да продължим да обработваме вашите лични данни, за да установим, упражним или защитим правен иск.

Можете да упражните това право по всяко време, като ни пишете и ни кажете, че подавате искане да спрем да обработваме съответния аспект от вашите лични данни и опишете кое от горните условия смятате, че е уместно за това искане. Не е необходимо да попълвате конкретен формуляр, за да направите такъв вид заявка.

Вашето право на преносимост

Когато желаете да прехвърлите лични данни, които съхраняваме за вас, които се обработват с автоматизирани средства, на трета страна, можете да ни пишете и да поискате да ви ги предоставим в често използван машинночетим формат.

Поради вида на работата, която вършим, и системите, които използваме, не предвиждаме това право да е особено приложимо за повечето хора, с които взаимодействаме. Въпреки това, ако желаете да прехвърлите данните си на трета страна, с удоволствие ще разгледаме такива искания.

Вашето право да спрете да получавате съобщения

Когато ви изпращаме имейл маркетингови съобщения (или други регулирани електронни съобщения), имате право да се откажете по всяко време. Можете да направите това, като използвате връзката „отписване“, която се появява в долния колонтитул на всяко съобщение (или еквивалентен механизъм в тези съобщения).

Като алтернатива, ако по някаква причина не можете да използвате тези връзки или ако предпочитате да се свържете директно с нас – можете да се отпишете, като ни пишете на info@softvisia.com и ни кажете кои съобщения искате да спрем да ви изпращаме. Моля, имайте предвид, че когато поискате промяна по този начин, има вероятност да отнеме повече време, докато заявката ви влезе в сила.

Вашето право да възразите срещу автоматизирано вземане на решения и профилиране

Имате право да бъдете информирани за съществуването на всяко автоматизирано вземане на решения и профилиране на Вашите лични данни и, когато е уместно, да Ви бъде предоставена значима информация относно включената логика, както и значението и предвидените последици от такова обработване, което засяга Вие.

Ако желаете повече информация за всяко автоматизирано вземане на решения и профилиране или да възразите срещу същото, можете да упражните това право по всяко време, като ни пишете и ни кажете, че правите такова искане. Не е необходимо да попълвате конкретен формуляр, за да направите такъв вид заявка.

Упражняване на вашите права

Когато ни пишете с искане за упражняване на вашите права, ние имаме право да поискаме от вас да докажете, че сте този, за който се представяте. Може да ви помолим да предоставите копия на съответните документи за самоличност, за да ни помогнете да потвърдим вашата самоличност.

Ще ни помогне да обработим вашето искане, ако ясно посочите кое право искате да упражните и, когато е приложимо, защо го упражнявате. Колкото по-ясни и конкретни можете да бъдете, толкова по-бързо и по-ефективно можем да се справим с вашата заявка. Ако не ни предоставите достатъчно информация, тогава може да забавим изпълнението на вашата заявка, докато не ни предоставите допълнителна информация (и когато случаят е такъв, ние ще ви кажем).

Няма да се налага да плащате такса за достъп до вашите лични данни (или за упражняване на някое от другите права). Възможно е обаче да начислим разумна такса, ако искането ви е очевидно неоснователно, повтарящо се или прекомерно. Като алтернатива можем да откажем да изпълним вашето искане при тези обстоятелства.

Опитваме се да отговорим на всички законни искания в рамките на един месец. Понякога може да ни отнеме повече от месец, ако вашата заявка е особено сложна или сте направили няколко заявки. В този случай ще ви уведомим и ще ви държим в течение.

Законов регулатор

Ако не сте доволни от начина, по който сме обработили вашите данни, имате право да подадете жалба до местния регулатор на данните и поверителността. Ако желаете да го направите, можете да им пишете, като използвате техните публикувани данни за контакт. Ние обаче ще оценим възможността да отговорим на вашите опасения, преди да се обърнете към надзорния орган, така че, моля, свържете се с нас на първо място.

Данни за контакт

Ако имате някакви въпроси относно тази Политика, ако искате да упражните някое от правата си, посочени по-горе, или ако смятате, че Политиката не е спазена, моля, свържете се с нас чрез имейл на info@softvisia.com .