9.4 C
София

Български деца се учат да създават видеоигри, управлявани с жестове

Това е възможно благодарение на образователния изкуствен интелект, внедрен в платформата по програмиране на школите Logiscool

 

Българските деца вече могат да създават видеоигри, които се управляват с жестове. Това е възможно благодарение на интегрираната камера и вградения изкуствен интелект за разпознаване на жестове, които са част от иновативния образователен подход на веригата школи по програмиране и креативни дейности Logiscool.

Образователната компания, която вече присъства в четири български града, се отличава от останалите школи със своята иновативна платформа за обучение, която се разработва от екип от над 20 специалиста в централата в Унгария.

“Ние внедряваме изкуствен интелект в нашата учебна програма още от 2021 г. – много преди той да стане популярна тема, заради навлизането на ChatGPT. Още тогава стартирахме първите си курсове в тази сфера и днес сме лидери в нея, а платформата на Logiscool включва множество различни възможности за интегриране на AI в обучението. Вярваме, че това е важна стъпка, тъй като децата не само учат как да програмират и да създават, а и разбират как работи изкуственият интелект. Убедени сме, че това ще ги подготви много по-добре за бъдещето” – посочва Николай Цонев, съосновател на Logiscool България.

С помощта на тази образователна платформа децата могат да програмират игри, в които вдигането на палеца премества героя нагоре по екрана, а жестът надолу променя движението му в противоположната посока. Така те могат изцяло да придвижват своя герой чрез движението на ръцете си.

“В съвременния бързо дигитализиращ се свят е важно всички ние да бъдем не просто потребители, а и създатели. Целта на Logiscool е да създаде безопасна среда, в която децата да изследват и разберат как работи изкуственият интелект, докосвайки се на практика до бъдещето на технологиите. Това не само демонстрира възможностите на изкуствения интелект, а и стимулира интереса и любопитството на подрастващите към технологиите, като ги подготвя за един свят, все повече зависещ от AI” – споделя от своя страна Ива Янкова, съосновател на Logiscool България.

Повече информация за курсовете на Logiscool е достъпна тук: https://www.logiscool.com/bg/programs/courses

Сподели

Времето днес

София
ясно небе
9.4 ° C
10.7 °
7.8 °
72 %
2.1kmh
0 %
пт
23 °
сб
24 °
нд
24 °
пн
27 °
вт
22 °

Автор

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук