Време за действие: Пречистването на неактивния акаунт на Google започва в петък

Share

Помислете за това като последно предупреждение: Google ще започне да изтрива неактивни акаунти в петък, 1 декември. 

Ние ви предупредихме за плановете на Google, когато разкри те през май с съобщение, че профили недокоснати в продължение на две години ще бъдат изтрити – заедно с всичките им свързани данни и файлове – но сега времето е близо и този боклук акаунт можете да използвате, за да филтрирате спам имейл може да изчезне, ако не са влезли в него през последните две години.

Основанието на Google за този ход е, че неактивните акаунти са 10 пъти по-малко склонни да имат активирана двуфакторна автентикация, което ги прави уязвими за компрометиране и злонамерена злоупотреба. 

Въпреки това, критериите за това, което Google квалифицира като активен акаунт, са доста минимални. Всичко, което трябва да направите, е да влезете, да прочетете или изпратите имейл, да влезете в Google Drive, да гледате видеоклип в YouTube, да изтеглите приложение от Play Store, използвайте Google Search (докато сте влезли) или използвайте профила, за да влезете в приложение или услуга на трета страна за акаунт, за да избегнете изтриването. 

Абонаментите, които се фактурират чрез профил в Google, също са достатъчни, за да поддържат профила в активно състояние, и Google отбеляза, че няма планове за изтриване на акаунти, които са качили видео в YouTube – в края на краищата не би искал да види спад в тези показатели! 

Google Photos се обработва леко различно, отбеляза Шоколадовата фабрика, със специфично влизане в приложението Снимки или уеб страницата, необходимо за предотвратяване на изтриването на стари изображения. 

Ако имате неактивен профил в Google или Photos пространство, трябва да сте уведомени, каза Google, при условие, че неактивният акаунт е конфигуриран с имейл адрес за възстановяване или свързан с друг имейл акаунт. Изтриването ще започне на 1 декември, като се започне с акаунти, които са създадени и никога не се използват отново, каза компанията и ще бъде изтрита в неуточнени фази след това.

Не е ясно дали имената на акаунтите ще бъдат освободени за повторна употреба, незабавно или по друг начин. Ние се свързахме с Google с въпроси относно плана му, но не сме чули нищо. 

Правилата важат само за лични профили в Google, така че организациите с неактивни акаунти не трябва да се притесняват за предстоящата чистка. 

Разбира се, не е нужно да чакате Google да изчисти старите акаунти, за да загубите файловете си. Като На Регистъра отчетените в понеделник, разбира се, множество потребители на Google Drive са посетили форума за поддръжка на Google през последната седмица, за да споделят истории за файлове, които струват месеци, изчезващи от техните облачни дискове, с малко обяснение защо. 

Към момента на писане изглежда, че неправилно поставените файлове на Google Drive все още липсват, и докато някои съобщават за заобиколни решения, които решават проблема, Google все още не е казал какво се е случило и дали е определил корекция. ®

Подобни статии

Не пропускайте