Джеф Безос ‘агресивен’ във вторник отново продава Amazonакции след разтоварване на акции миналата седмица, твърдят източници

Share

Ема McIntyre | Getty Images Забавление | Гети Изображения

Очаква се Джеф Безос да бъде „агресивен“ в продажбата на повече акции от Amazon във вторник източници съобщиха на CNBC Дейвид Фабер.

Безос може да продаде до 8 милиона до 10 милиона акции, което би възлизало на повече от $1 милиарда акции, казват източниците.

Акциите на Amazon затвориха с около 1,5%.

Той идва, след като Безос миналата седмица разтовари около $240 милиона акции на Amazon, според финансови документи. Сделките са отбелязани като вноски в организации с нестопанска цел, се казва в документа.

Не е ясно на кого Безос е дарил акциите. Представител на Безос не отговори веднага на искане за коментар.

Безос —, който е третият най-богат човек в света, с нетна стойност от около $170 милиарда, според Блумбърг — все още притежава около 988 милиона акции на Amazon, което възлиза на близо 10% дял в компанията.

След като се оттегли като CEO на Amazon през 2021 г., Безос ускори благотворителността си и заяви, че планира да дарете голяма част от богатството му през живота си. Безос и неговата годеница Лорън Санчес през август заложеното $100 милиона към усилията за възстановяване в Мауи, след като смъртоносни горски пожари опустошиха Хавайския остров. Безос каза той продава най-малко $1 милиарда акции на Amazon годишно за да финансира стартирането си, Blue Origin, и през 2020 г. стартира $10 милиарда Earth Fund за борба с последиците от изменението на климата.

По-рано този месец основателят и изпълнителният директор на Amazon обявеното той планира да напусне Сиатъл и да се премести в Маями, което му позволява да бъде по-близо до родителите си, операциите на Санчес и Блу Ориджин.

ЧАСОВНИК: Джеф Безос напуска Сиатъл за Маями

Не пропускайте тези истории от CNBC PRO:

Подобни статии

Не пропускайте