Дори LinkedIn не е толкова запален по облака на Microsoft: Преминаването към Azure е изоставено

Share

LinkedIn се отказа от усилията си да мигрира инфраструктурата на своя център за данни към Microsoft Azure четири години след обявяването на планираното преместване.

Позовавайки се на източници, запознати с въпроса, CNBC съобщава , че усилията с кодово име „Blueshift“ са се сблъскали с множество предизвикателства през годините, откакто Microsoft придоби сайта за професионални мрежи през 2016 г. за 27 милиарда долара.

В изявление до The Register LinkedIn потвърди плановете си да инвестира в собствените си центрове за данни, докато използва услугите на Azure, където е подходящо.

„Това включва нашите работещи 100 приложения, насочени към служителите в Azure, използване на Azure FrontDoor и текуща работа за консолидиране на нашите центрове за данни, които в момента са разпръснати в множество сгради под един покрив“, каза говорителят. „Azure беше от решаващо значение за подкрепата и мащабирането на сътрудничеството и производителността за нашите екипи, за да доставим стойност на нашите членове.“

Решението бележи преобръщане на плановете на LinkedIn, обявени в публикация в блог от 2019 г., да мигрира своите работни натоварвания към публичен облак. По това време Мохак Шроф, старши вицепрезидент по инженерството на социалната мрежа, рекламира този ход като възможност за по-добра подкрепа за нарастващото членство на сайта.

„С невероятния ръст на членовете и бизнеса, който виждаме, решихме да започнем многогодишна миграция на всички работни натоварвания на LinkedIn към публичния облак“, пише той. „Преминаването към Azure ще ни даде достъп до широк набор от хардуерни и софтуерни иновации и безпрецедентен глобален мащаб.“

През последните няколко години LinkedIn внедри някои услуги в Azure. В началото на 2022 г. социалната мрежа използва Azure FrontDoor, мрежата за доставка на съдържание на Microsoft, която кешира често достъпно съдържание в глобална мрежа от периферни центрове за данни, намалявайки честотната лента и забавянията на достъпа, необходими за обслужване на потребителите.

Въпреки това, до средата на 2022 г., съобщава CNBC, пукнатините в миграционната стратегия на LinkedIn започват да се показват. В бележка миналото лято главният технически директор на LinkedIn Raghu Hiremagalur каза на служителите, че LinkedIn преминава към хибриден облачен модел, като някои услуги работят в облака, а други в специализирани центрове за данни на компанията.

Както се оказа, макар че на пръв поглед мащабът на Azure може да е предоставил привлекателна възможност, LinkedIn изпитваше трудности да се възползва от софтуера на облачния доставчик. Източници казаха на CNBC, че проблемите са възникнали, когато LinkedIn се е опитала да вдигне и прехвърли своите съществуващи софтуерни инструменти към Azure, вместо да ги преработи, за да работят с готови инструменти на облачния доставчик. ®

Подобни статии

Не пропускайте