Електрическите превозни средства печелят шокираща отчетна карта за надеждност

Share

Последното проучване на надеждността на автомобилите на Consumer Reports показва, че електрическите превозни средства (EVs) причиняват на собствениците повече проблеми, отколкото техните хибридни или конвенционални колеги.

Според проучване, въз основа на отговорите на собствениците на повече от 330 000 превозни средства, ЕПС от последните три моделни години претърпяха огромни 79 процента повече проблеми от конвенционалните автомобили.

Най-често срещаните проблеми са свързани с електродвигателите и батериите. Зареждането също беше проблем, макар и по-скоро с превозното средство, отколкото с домашните или обществените зарядни устройства.

Tesla, марка, която е най-свързана с EV, падна в средата на пакета. Модел Y от 2020 г. се присъедини към Model 3, като спечели статус Препоръчителен за потребителските отчети. Tesla има значително по-голям опит в изграждането на ЕПС, отколкото други производители в доклада, а собствениците са съобщили за по-малко проблеми с електрониката и задвижването този път.

Въпреки това, компанията все още има работа, когато става въпрос за сглобяване на превозните средства. Стивън Елек, лидер на програмата за анализ на данни в Consumer Reports, заяви: „Tesla powertrains вече са доста солидни в по-голямата си част, но собствениците на Tesla съобщават за много проблеми с качеството на изработката, включително неправилна боя, счупена облицовка, дръжки на вратите, които не работят, и куфари, които не се затварят. Всичко това намалява оценката за надеждност на марката.“

За щастие на Tesla, Consumer Reports не взема предвид качеството на изработката със същото тегло като двигателя, трансмисията и задвижването.

Интересното е, че хибридните превозни средства имат 26 процента по-малко проблемите в сравнение с конвенционалните превозни средства, докато plug-in хибридите се справят по-зле от EVs, отбелязвайки 146 процента повече проблеми.

Елек отбеляза, че хибридите съществуват от доста време. Toyota Prius влиза в производство през 1997 г. Той каза: „Автомобилите правят хибриди достатъчно дълго, че са станали наистина добри в това.“

За разлика от plug-in хибридите, изглежда.

Що се отнася до ЕПС, Джейк Фишър, старши директор на автомобилните тестове в Consumer Reports, оставете проблемите на старите производители на автомобили, които се справят с технологията или новите компании, които изпитват проблеми със зъбите с първите си автомобили. Той каза: „Не е изненадващо, че те имат нарастващи болки и се нуждаят от известно време, за да отработят бъговете.“

Пазарът на EV е предизвикателство за търговците на автомобили в САЩ. Близо 4000 наскоро подписан отворено писмо, призоваващо сегашната администрация да отстъпи плановете си за изтласкване на ЕПС, тъй като търсенето е очевидно ниско и инвентарът е бавен.

Или е това? Други данни продажбите достигнаха рекордни стойности.

И все пак, ако дилърите се притесняват, че ЕПС се нуждаят от по-малко поддръжка и ремонт от спортните си колеги с двигатели с вътрешно горене, цифрите от Consumer Reports ще осигурят известна утеха. ЕПС наистина са същите или по-добри от своите предшественици. Поне по отношение на проблеми, докладвани от клиентите. ®

Подобни статии

Не пропускайте