Изпълнителят на HP казва тиха част на глас, когато става въпрос за заключване на клиентите за печат

Share

HP изстисква повече маржове от печатните клиенти, резултат от многогодишна стратегия за превръщане на нерентабилния бизнес в нещо по-доходоносно и казва, че моделът на абонамента му е „заключващ“ при хората.

Someone holding some HP ink cartridges

Главният изпълнителен директор на HP говори за хардуер за печат само с HP-мастило и по-високи първоначални разходи за машини, които използват други касети

ПРОЧЕТИ ПОВЕЧЕ

Технологични доставчици – софтуер, хардуер и облачни услуги – обикновено избягват термини, които предполагат, че може би по някакъв начин приковават клиентите в стратегически задържане на продажбите.

Но докато Мари Майерс, главен финансов директор на HP, тази седмица разговаряше с конференцията на UBS Global Technology, пред инвеститорите тягата на посланието беше насочена към публиката.

„Ние абсолютно виждаме, когато преместите клиент от този чист транзакционен модел … дали е Instant Ink, плюс добавяне на тази хартия, ние виждаме 20-процентно увеличение на стойността на този клиент, защото заключвате този човек, като се ангажирате с по-дългосрочна връзка.“

Instant Ink е абонамент, в който се изпращат мастилени или тонер касети, когато е необходимо, с клиентите плащат за планове които започват от $0.99 и се изпълняват до $25.99 на месец. Към май миналата година HP имаше повече от 11 милиона абонати на услугата. Оттогава тя е банкетирала двуцифрени процентни стойности на фронта на приходите.

До предпандемичната 2019 г. HP се умори от производителите на касети от трети страни, които крадат бизнеса с доставки. То обеща да таксува по-рано за някои хардуер принтер („ребалансира рентабилността на системата, улавяне на по-голяма печалба предварително“).

HP също така стартира нови абонаменти и стартира Smart Tank хардуер, изпълнен с предварително определено количество мастило/тонер. Те сега представляват 60 процента от общите пратки.

Майърс заяви пред UBS Conference, че е „наистина горда“, че HP може да „повиши гамата на нашите печатни полета“, въз основа на „смели движения и променящи се модели.“

Движенията на HP са проектирани да се издигнат до долната линия в свят, който отпечатва по-малко страници. Маржът на отдела за печат на HP се е увеличил от 14,8 процента в фискална 2020 до 18,9 процента в фискална 2023.

Един стар индустриален факт от 2003 г. е това мастило на HP струва седем пъти повече от бутилка от 1985 г. Дом Периньон. HP не е сама в тези видове сравнения – Епсън е извикан от Кой? преди няколко години.

Нещо ни казва, че публиката на Майърс на концерта на UBS може да не види цената на печата по същия начин, както останалите от нас. ®

Подобни статии

Не пропускайте