Изпълнител на Microsoft казва, че служителите на OpenAI могат да се присъединят към същото компенсация

Share

Грег Брокман, президент и съосновател на OpenAI, и Кевин Скот, главен технологичен директор на Microsoft, говорят на сцената на конференцията Build на Microsoft в Сиатъл на 23 май 2023 г.

Дан ДеЛонг | Microsoft

Microsoft CTO Кевин Скот във вторник предложи да компенсира стотиците служители на OpenAI, които заплашват да подадат оставка след решението на Сам Алтман внезапно отстраняване като ГЛАВЕН ИЗПЪЛНИТЕЛЕН ДИРЕКТОР.

„На моите партньори в OpenAI: Видяхме петицията ви и оценяваме желанието ви потенциално да се присъедините към Сам Алтман в новата AI Research Lab на Microsoft“, каза Скот във вторник пост на X, известен преди като Twitter. „Знайте, че ако е необходимо, имате роля в Microsoft, която съответства на вашата компенсация и авансира нашата колективна мисия.“

Засега не е ясно дали офертата зависи от работата на Алтман в Microsoft. Скот не отговори на искането на CNBC за коментар за X. Но коментарът дава известна яснота за това, което Microsoft е готов да плати на служителите и колко ще наеме.

Бъдещето на OpenAI все още е несигурно и остава неясно къде ще работи Алтман.

Рано в понеделник сутринта, главният изпълнителен директор на Microsoft Сатя Надела заяви, че Алтман, Грег Брокман, който подаде оставка като президент на OpenAI, и техните колеги ще се присъедини към Microsoft като част от нова Изследователска група AI. Над 600 служители на OpenAI подписаха писмо в борда на компанията заплашиха да се присъединят към бившия си шеф в Microsoft, освен ако членовете не подадат оставка.

В неговия първо интервю за пресата след свалянето на Алтман от власт, главният изпълнителен директор на Microsoft Сатя Надела каза пред CNBC в понеделник, „В този момент, мисля, че е много ясно, че нещо трябва да се промени около управлението“ в OpenAI. Надела не каза със сигурност по време на интервюто, че Алтман и Брокман се присъединяват към Microsoft, показвайки, че ситуацията се е променила от изявленията, направени по-рано през деня.

„Избрахме изрично да си партнираме с OpenAI и искаме да продължим да го правим“, каза Надела пред CNBC. „Очевидно това зависи от хората на OpenAI, които остават там или идват в Microsoft. Така че съм отворен и за двата варианта, но едно нещо, което няма да направя, е да спра да правя иновации.“

Бордът на OpenAI уволни Алтман в петък, след като определи, че „не е последователно откровен в комуникациите си“ с тях, според изявление. След дълъг уикенд на преговори, които изглеждаха вероятно да възстановят Алтман в компанията, бившият CEO на Twitch Емет Срязване той обяви, че е назначен за временен ръководител.

Бордът на OpenAI сега се състои само от четирима души: Главният учен на OpenAI Иля Сътсквер —, която подписа писмото, заплашващо да напусне — Адам Д’Анджело, Таша Маккоули и Хелън Тонер. Те не са разработили мотивите за отстраняването на Алтман. Sutskever изрази дълбоко „съжаление“ за участието си в решението на съвета в публикация за X Понеделник.

Джордан Новет от CNBC допринесе за този доклад.

Подобни статии

Не пропускайте