Инженерите на Salesforce връщат промяната, след като разбиват собствения си облак в продължение на часове днес

Share

Актуализирано Ако сте забелязали, че нещо странно се случва със Salesforce и нейната империя за софтуер като услуга днес, не сте вие: тя се възстановява от часово прекъсване.

Към момента на писане на статията Salesforce съобщи в 1829 UTC (1130 PT) в актуализация на статуса, че всички нейни облаци се връщат към нормалното си състояние, след като са претърпели около четиричасов престой.

Е, всички с изключение на Tableau и Mulesoft на Salesforce, които продължават да не работят или са засегнати в някаква степен.

Сривът в информационните технологии е започнал в 1448 UTC, а от гиганта в областта на корпоративния софтуер ни съобщиха, че това е засегнало „клиенти в множество облаци, включително Commerce Cloud, Mulesoft, Tableau, Core, Marketing Cloud Account Engagement, Marketing Cloud Intelligence и Omni Channel“.

В резултат на това „потребителите не могат да влязат в Salesforce или да получат достъп до някоя от услугите си“, признават от Биз.

Два часа по-късно екипът съобщи, че продуктите му ClickSoftware, Trailblazer и Data Cloud също са засегнати. Първоначално се смяташе, че доставчик на облачни услуги от трета страна е виновен за периодичните проблеми с мрежата, които са довели до срив в услугите на Salesforce.

След това технологичният титан заяви, че всъщност доставчикът на облачни услуги не е бил виновен, а инженерите на Salesforce „успешно са извършили връщане назад, за да намалят проблема“. Към 1752 UTC компанията съобщи, че нейните облачни системи се възстановяват и клиентите трябва да могат да влязат и да използват приложенията си както обикновено, стига тези приложения да не са Tableau или Mulesoft.

Ние, лешоядите, в качеството си на потребители на Slack, забелязахме прекъсване на връзката с това чат приложение, собственост на Salesforce, въпреки че Slack не съобщава за някакво съществено прекъсване. Възможно е Slack да е бил леко засегнат от прекъсването или от усилията за възстановяване от него.

За тези, които разчитат на платформата за анализи Tableau: въпреки че Tableau Public очевидно е напълно възстановена, Tableau Cloud все още е прекъсната, както ни беше казано, около четири часа след като проблемът беше открит за първи път. В актуализация на състоянието преди два часа се посочва:

Междувременно преди 20 минути Mulesoft съобщи, че услугите му се възстановяват след прилагане на поправка.

Смятаме, че е сигурно да се каже, че Salesforce е счупила част от бек-енд системите си с актуализацията, което е довело до срив на услугите и продуктите, разчитащи на тази инфраструктура, и до невъзможност клиентите да влизат и да използват нещата според очакванията. Оттеглянето на тази промяна е помогнало да се поправят нещата. Ще ви държим в течение. ®

Обновено, за да се добави в 1920 UTC

Изглежда, че Mulesoft се е присъединил към останалата част от колектива на Salesforce и се е възстановил от по-ранното прекъсване, въпреки че Tableau очаква по-широко разгръщане на актуализация, за да коригира своите услуги. В актуализация гигантът SaaS заяви:

Помолихме Salesforce за допълнителна информация, като например как точно се е счупил облакът и какви стъпки са предприети, за да се предотврати повторното му възникване.

Подобни статии

Не пропускайте