Подпомагане на предприятията да увеличат максимално стойността на облаците от данни

Share

Спонсорирана публикация Облаците от данни предоставят множество потенциално убедителни предимства на организациите от всякакъв мащаб по отношение на подобряването на наличността, интеграцията, преносимостта и сигурността на корпоративните данни. За да бъдат ефективни, тези инфраструктури трябва да бъдат конфигурирани от няколко компонента, но няма универсален вариант и със сигурност не можете просто да вземете един от тях от рафта.

За да ви помогнат да се ориентирате в сложния пейзаж от компоненти и възможности, които съставляват екосистемата на облака от данни, Google и The Register създадоха Dream Build and Transform with Google Cloud– универсален магазин, пълен с първокласни изследвания, бели книги, електронни книги и съвети.

Това ново сътрудничество между Google и Регистър включва библиотека от персонализирани ресурси, обясняващи как цифровите новатори могат да увеличат усилията си за проектиране на облаци от данни, за да намалят фрагментацията на данните и така да увеличат максимално пълната търговска стойност на своите данни. В нея се описва как облаците от данни имат потенциала да улеснят предприятията при обединяването на данните и свързването им и се обяснява как организациите могат по-добре да използват данните, за да стимулират трансформацията и създаването на стойност. Освен това в инструментариума на Google Cloud се описва подробно как създаването на адаптирани облаци от данни може да отговори на специфичните изисквания на предприятията и така да се реализират необходимите търговски цели.

Част от тази нова селекция от персонализирани ресурси е докладът на Google за 2023 г. за тенденциите в областта на данните и изкуствения интелект, изготвен в сътрудничество с изследователската компания IDC. В него се категоризират пет ключови тенденции в областта на данните и изкуствения интелект в ИТ индустрията днес, като се отбелязва как технологиите се развиват по-бързо от всеки друг период в историята до степен, в която ИТ специалистите „управляват повече промени – от всяко поколение преди вас“.

Разширявайки тази тема, онлайн ресурсният център на Google за облаци от данни включва и проучването на Harvard Business Review от септември 2023 г., “ Превръщане на данните в бизнес стойност с помощта на анализи и изкуствен интелект„, което потвърждава жизненоважната и бързо нарастваща роля, която данните, анализите и изкуственият интелект трябва да играят за създаването на бизнес успех. Друг от многото технически и консултантски документи, включени в тази библиотека на Google/El Reg, е електронната книга Make Data and AI Work for You (Накарайте данните и ИИ да работят за вас), в която се обяснява как ИИ може да помогне на компаниите бързо да повишат рентабилността си чрез подобряване на ефективността на процесите и преосмисляне на стратегиите за растеж.

Очевидно е, че чрез внедряването на облаци от данни могат да се постигнат значителни бизнес ползи, но също толкова ясно е, че успешното внедряване изисква експертна подкрепа през целия им жизнен цикъл. Точно затова Google си партнира с нас, за да предостави този изчерпателен онлайн ресурсен център, който да помогне на предприятията да увеличат максимално стойността на тези индивидуални, многостранни – но потенциално променящи играта – архитектури.

Спонсориран от Google.

Подобни статии

Не пропускайте