Приложението „Швейцарско армейско ножче“ на Microsoft се надява да пресече безпорядъка в облака

Share

Ignite Microsoft се закани с приложение за Windows, което осигурява начален екран за потребителите на облачните услуги и услугите за отдалечени компютри.

Приложението за Windows – предназначено за уеб браузъри, macOS и iOS устройства – е най-новото усилие на Microsoft да свърже различните си услуги в единен начален екран. В този случай – един-единствен панел, в който потребителят може да получи достъп до Windows 365, Microsoft Dev Box и Azure Virtual Desktop, както и до добрите стари услуги за отдалечен работен плот и отдалечен компютър.

Ако сте се вкопчили в начина на работа на Microsoft, приложението ще ви бъде полезно, а не като колекция от клиенти. Въпреки това Microsoft едва ли е първият, който създава единен портал. Алтернативите включват Citrix.

Microsoft показа предлаганите функционалности на събирането си Ignite в САЩ, включително поддръжка на множество монитори, персонализирани и динамични резолюции и мащабиране на дисплея, пренасочване на устройства и оптимизации на Teams.

Microsoft Ignite накратко

Функции като пренасочване на устройства не са нови, но виждаме ползата от това всичко да е на едно място.

Интригуващо е, че Android отсъства от списъка с поддръжка. Microsoft все още продава устройство с Android, Surface Duo 2, но явно смята, че уеб браузърът е достатъчен за потребителите на телефона.

Освен това, докато версията за браузъра може да се свързва с облачните услуги на Microsoft за персонални компютри – Azure Virtual Desktop, Windows 365 и Dev Box – ще ви е необходима версията за macOS или iOS, ако искате да се доближите до Remote Desktop Services или да се свържете с отдалечен компютър. Понастоящем Microsoft не поддържа и този сценарий, но е важно да се помни, че това е предварителна версия и много неща могат да се променят от сега до общата версия.

Приложението за Windows се появи, когато Microsoft представи предварителен преглед на Windows 365 Cloud PC с поддръжка на графичен процесор, което допълва избора, пред който са изправени клиентите, които вече могат да получат достъп до виртуални машини, оптимизирани за графичен процесор, в Azure Virtual Desktop.

Налични са три конфигурации, които обхващат сценарии, сравними с лаптопи с вградена графика, до системи от класа на работните станции. Въпреки това не можете да извършвате вложена виртуализация, а цените ще бъдат разкрити само след приемане в програмата за предварителен преглед. ®

Подобни статии

Не пропускайте