Производителят на iPhone Foxconn инвестира $1,5 милиарда в Индия както се очаква да се изгради извън Китай

Share

Фабрика в завода за мобилни телефони на Rising Stars Mobile India, подразделение на Foxconn в Тамил Наду, Индия, на 12 юли 2019 г.

Bloomberg | Блумбърг | Гети Имиджис

Технология на Foxconn ще инвестира повече от $1,5 милиарда в индийски строителен проект за изпълнение на Apple оперативните нужди на доставчика“, обявиха от компанията в понеделник в тайвански документи за сигурност.

Инвестицията от $1,541 милиарда е направена чрез дъщерно дружество на Foxconn, Hon Hai Technology India Mega Development, което е регистрирано в индийския щат Махаращра от 2015 г. насам, според един от документите за ценни книжа и индийските корпоративни записи. Едновременно с това се казва, че същото дъщерно дружество ще вложи еквивалентната сума в индийски рупии за строителен проект, за да изпълни „оперативните нужди.“

Foxconn е основен доставчик на Apple и има значителни операции в континентален Китай. Фабриките на Foxconn са критична част от производството на iPhone на Apple и са удрям силно кога Заключването на Covid-19 забави производството до обхождане през 2022.

Тези ограничения, заедно с общите геополитически сътресения, предизвикаха Доставчици на Apple като Foxconn да преосмислят концентрираното си присъствие в Китай. Foxconn вече обяви няколко проекта в Индия, включително $600 милиона проект в щата Карнатака и а $500 милиона фабрика в щата Телангана.

Не бяха дадени повече подробности в документите за ценни книжа, а говорител на Foxconn не отговори веднага на искането на CNBC за коментар.

Новата инвестиция идва няколко месеца по-късно Foxconn се оттегли от $19,5 милиарда съвместно предприятие за производство на чипове в Индия по „взаимно споразумение“, каза компанията по това време. Foxconn добави, че остава „уверена“ в амбициите на индийската полупроводникова индустрия.

ЧАСОВНИК: Foxconn е изправена пред китайско правителствено разследване за данъци и земеползване

Apple supplier Foxconn to cooperate with Chinese authorities on tax and land use inspections

Подобни статии

Не пропускайте