Услугата на Cloudflare за таблото за управление, API услугата се усеща зле поради проблем с електрозахранването на центъра за данни

Share

Cloudflare преживява лош ден на фона на съобщения за проблеми с таблото за управление и услугата API вследствие на проблеми с електрозахранването на центъра за данни.

Доставчикът на услуги за уеб сигурност заяви, че кешираните файлове, обслужвани чрез CDN на Cloudflare, и други функции за сигурност в Cloudflare Edge не са засегнати, но таблото за управление и API определено не са добре.

Той заяви: „Следните продукти понастоящем са засегнати на ниво плоскост за данни/край, което означава, че пълната функционалност на продукта е частично или напълно засегната: Logpush, WARP/Zero Trust device posture, Magic WAN, Cloudflare dashboard, Cloudflare API, Stream API, Workers API, Alert Notification System, Workers KV namespace operations.“

Това прекъсване идва дни след като компанията съобщи за проблеми с наличността на Cloudflare Pages и Workers KV. Cloudflare също така ще обяви резултатите си за третото тримесечие, приключило на 30 септември, след като пазарът в САЩ затвори по-късно днес.

На 1 ноември доставчикът публикува дълъг блог, в който обяснява какво се е объркало на 30 октомври и какво прави, за да гарантира, че това няма да се повтори.

Накратко, Cloudflare пусна в производство нов KV build. Оказа се, че инструментът за внедряване е имал грешка и част от трафика е бил пренасочен към грешна дестинация, което е предизвикало връщане назад… което се е провалило. В резултат на това инженерите трябваше ръчно да превключат производствения маршрут към предишната работна версия на Workers KV.

Проблемът е, че страшно много продукти и услуги на Cloudflare зависят от Workers KV, което означава, че когато има проблем с платформата, радиусът на взрива може да бъде внушителен.

В този последен случай проблемът изглежда се дължи на загуба на енергия, която е засегнала центровете за данни, а не на някакъв несигурен код. Твърди се, че услугите постепенно се възстановяват.

В изявление, изпратено до The Reg, Cloudflare заяви:

„Работим в няколко излишни центъра за данни в Орегон, които захранват контролната плоскост на Cloudflare (табло за управление, регистриране и т.н.). Имаше регионален проблем с електрозахранването, който засегна множество съоръжения в региона. Съоръженията не успяха да генерират енергия през нощта. След това тази сутрин имаше многобройни повреди на генераторите, които извадиха съоръженията изцяло от мрежата.

„Преминахме към нашето съоръжение за възстановяване след бедствие и повечето от услугите ни са възстановени. Това прекъсване на работата на центъра за данни се отрази на таблата за управление и API на Cloudflare, но не повлия на трафика, преминаващ през нашата глобална мрежа. Работим с нашите доставчици на центрове за данни, за да проучим основната причина за регионалното прекъсване на електрозахранването и отказите на генераторите.

„Очакваме да публикуваме множество блогове въз основа на това, което научим, и можем да ги споделим с вас, когато станат достъпни на живо.“ ®

Подобни статии

Не пропускайте