16.8 C
София

Amazon помага на дългогодишно арт училище в Сиатъл да се премести в модерното пространство в базата на сградата на HQ

Представяне на бъдещата Gage Academy of Art, която ще заема място в основата на Amazon’s 37-етажна re:Invent building на централата на компанията’s в Сиатъл. (NBBJ Изображение чрез Gage)

Художествена Академия Gage, дългогодишно училище, разположено в квартал Capitol Hill в Сиатъл, се премества в модерно съоръжение в основата на централата на Amazon кула през следващата година — и технологичният гигант предоставя финансова подкрепа, за да го осъществи.

Гейдж, почти 35-годишна организация с нестопанска цел, в момента заема място в Св. Сграда Никола до Св. Марк’s Катедралата. Училището ще се премести в пространство с площ от 14 000 квадратни метра в Amazon’s 37-етажно re:Invent building през следващото лято.

Amazon ще предостави на Gage повече от $7,5 милиона под наем през следващите 10 години и ще компенсира значителна част от разходите за строителство и подобряване на пространството, според съобщение в четвъртък.

Пространството на 2105/2107 Уестлейк Ave. Проектиран е от архитектурната фирма в Сиатъл НББЖ, ще включва гъвкави дизайни на класни стаи, художествени студия и общински студентски пространства за насърчаване на сътрудничеството. Ръководството на училището’s има за цел да обслужва по-голямо, по-разнообразно студентско тяло на централно място, по-близо до повече възможности за транспорт.

“Преминаването към ново пространство и внедряването на нови, подобрени инфраструктурни ресурси ще гарантира, че можем да изпълним мисията на Gage’s за обучение, обогатяване и трансформиране на общността чрез визуалните изкуства,” Gage Academy of Art Board президентът Кони Мао каза в изявление.

Новата Gage Academy of Art в South Lake Union ще включва гъвкави дизайни на класни стаи, арт студия и общински студентски пространства за насърчаване на сътрудничеството. (NBBJ Изображение чрез Gage)

Този ход играе роля в продължаващата дискусия в Сиатъл за начините за повторно активиране на централното ядро след пандемията от COVID-19 и намаления трафик на краката. Кметът Брус Харел’s “Downtown Активиране План” призовава за активизиране на изкуствата и културните пространства и събития в града, за да се привлекат повече посетители и да се даде на служителите още една причина да се върнат и да останат след работа.

Харел и други имат аплодиран Амазонка, в Сиатъл работят около 75 000 души, за въвеждане на политика за връщане в офиса, която изисква корпоративните и технологичните работници да бъдат в офисите си в South Lake Union най-малко три дни в седмицата.

“Създаването на пространство за изкуствата е от жизненоважно значение за насърчаването на процъфтяващ център, който обединява разнообразни възможности за търговия на дребно, хранене, развлечения и култура, и ние’re развълнувани, че нашата Puget Sound централа ще бъде домакин на Gage Academy of Art като част от това усилие,” каза Джон Шотлер, вицепрезидент на Global Real Estate and Facilities в Amazon.

Gage казва, че уличното търговско пространство ще бъде активирано като творчески център, превръщайки района близо до The Spheres и други офисни кули на Amazon в “district, където технологиите и изкуствата съществуват съвместно.”

Gage вече е част от програмата Amazon Expressions, предоставяйки курсове по изкуство на служителите на Amazon от 2019 г. насам. GeekWire профилира “Artist в Residence” изработване на компанията’s Dopler building като част от тази програма през 2018 година.

“Неограничени възможности ще се появят, като сте част от центъра на града в оживен градски ъгъл,” каза съоснователят на Gage Гари Файгин. “Gage най-накрая се превръща в истинско художествено училище в голям град като моя съосновател Памела Бейлеа и аз, винаги съм мечтал, че ще бъде.”

Времето днес

София
предимно ясно
16.8 ° C
16.8 °
16.8 °
59 %
3.6kmh
16 %
пт
17 °
сб
25 °
нд
29 °
пн
29 °
вт
29 °

Автор

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук