22 C
София

Bitcoin се издига до нов връх за годината петък по-горе $38,000

Юичиро Чино | Момент | Getty Images

Крипто цени са се възстановили от голям спад по-рано през седмицата, като Bitcoin удари нов връх за 2023 г. в петък.

Биткойн последният е по-висок с 1,42% при $37,862.76 за първи път от май 2022 г., според Coin Metrics. На път е да завърши седмицата по-високо с 3,9%. Coin Metrics измерва една седмица в крипто, която се търгува 24 часа в денонощието, от 4:00 ч. ЕТ в даден петък по същото време следващия петък.

Междувременно, етер се е върнал над ключовото психологическо ниво на $2,000, последната търговия е с 1.8% по-висока при $2,104.14. Вторият по големина показател по пазарна капитализация надмина крипто пазара тази седмица, като в крайна сметка се очаква да достигне повече от 8%.

Солана, големият изпреварващ на годината — се е увеличил с повече от 476% в сравнение с 130% — на Bitcoin, проследен от основните символи тази седмица. Тя се движи точно под плоската линия за седмицата.

Икона на СкладИкона на стоковата диаграма

hide content

Bitcoin надмина $38 000, за да удари свеж връх за 2023 г.

Инвеститорите се смила края на Changpeng „CZ“ Zhao царуването на най-голямата борса в света, Binance, след като той се съгласи по-рано тази седмица да признайте се за виновен по федерални наказателни обвинения донесена от САЩ. Министерство на правосъдието. Новината дойде по-малко от месец след основателя на FTX Сам Банкман-Фрийд признат за виновен в федерален процес за измама и конспирация.

Докато Binance служи като най-значителния ликвиден фонд за търговия с криптовалути, мнозина виждат уреждането на борсата като необходимо развитие, за да позволи на крипто индустрията — все още да се възстановява от срива на FTX през 2022 г. —, за да продължи напред. След като разследването на Binance беше решено, някои казват, че може дори да изчистете пътя за одобрение на ETF за Bitcoin, което много инвеститори очакват да бъде основният катализатор, който изпраща Bitcoin до големи нови върхове.

Търговците също претеглят протокол от последното заседание на Федералния резерв, които също бяха освободени в деня на сетълмента на Binance и показаха, че служителите изразяват слаб апетит за намаляване на лихвените проценти в скоро време.

Coinbase, основен съперник на Binance, също удари високо от $116.94 за първи път и от май 2022 г. насам. Последната търговия е по-висока с 5,4% при $115.14.

На други места в крипто акции, Bitcoin прокси Микростратегия поскъпване 2.4%. Миньорите на биткойни също скочиха. Най-големите печалби идват от Iris Energy и Чиста Спарк, които са напреднали съответно с 12% и 14,8.

Не пропускайте тези истории от CNBC PRO:

Времето днес

София
предимно облачно
22 ° C
22.9 °
20 °
73 %
1.5kmh
74 %
пт
33 °
сб
34 °
нд
34 °
пн
32 °
вт
27 °

Автор

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук