17.8 C
София

Cloudflare защитава уволнението на служител по причини, които HR не може да обясни

Актуализираният Cloudflare защити практиките си в областта на човешките ресурси, след като бивш служител публикува деветминутен видеоклип от телефонен разговор, по време на който е била уволнена, поискана е обяснение за освобождаването й, но е казано, че тези, които са направили обаждането, не са запознати с причините за нейното уволнение.

Видеото в TikTok беше публикувано миналия петък от бившия служител на Cloudflare Британи Пийч, която започна като мениджър на акаунти в среден пазар в края на август 2023 г.

По време на обаждането Пийтш обясни, че е започнала работа на 25 август и е била на „тримесечна работа“, която е приключила точно навреме за Деня на благодарността и Коледа – време, което е изключително предизвикателно за приключване на продажбите.

Pietsch настоя, че въпреки това е постигнала „най-висока активност“ сред своя екип по продажбите и е имала „три договора“ с перспективи за продажби.

„Свърших наистина страхотна работа, управлявайки сделки до края, когато те решиха да не затварят в последния момент“, каза тя, добавяйки, че нейният мениджър не е предлагал нищо друго освен похвала и насърчение.

„Не съм съгласен, че не съм изпълнил очакванията за представяне само защото не съм затворил нищо официално“, аргументира се Пиетш и поиска конкретна причина за уволнението си.

Отговорът на Cloudflare, предоставен от служители на име „Дом“ и „Роузи“, не предоставя тази причина.

Дом описа уволнението като „колективно калибриране за Cloudflare“. Pietsch каза, че е наясно с връстници, които също са били освободени, предположи, че може да е жертва на процес на правно оразмеряване след прекомерно наемане и е била уволнена поради конкретна причина.

„Няма да мога да добавя подробности за числата“, каза Дом във видеото.

По-късно Роузи каза: „Щастлива съм да проследя дали можем да получим това с вас“, преди да добави „Не мога да споделя това с вас сега“.

По-късно Дом контрира, че „няма ситуация“, в която да се обсъждат подробности за показателите, използвани за вземане на решение за уволнението.

Pietsch попита защо Дом и Роузи – които тя никога не е срещала – се обаждат да я уволнят и дали са запознати с обратната връзка на нейния мениджър. Не беше дадено обяснение за първия въпрос и Роузи каза, че не знае за обратна връзка от мениджъра на Pietsch.

„Не мога да говоря за това, което вашият мениджър ви е съобщил директно“, каза Роузи.

Явно разстроен, Pietsch се усъмни дали е разумно да се прекрати работа без лично обяснение.

— Чувам какво казваш — каза Дом. „От гледна точка на процеса вашите въпроси са валидни, но това не е форумът.“

Роузи добави, че нищо, което може да каже по време на разговора, няма да промени решението на Cloudflare да уволни Pietsch.

„Имате въпроси, на които нямаме отговори“, каза Роузи, преди да предложи, че би било „Най-добре да се впусна в следващите стъпки“.

Последва неудобна пауза, преди Роузи да изрази малко съчувствие.

„Отново, наистина съжалявам, че преживяваш това и се чувстваш по този начин“, каза Роузи.

Преместете продукта или се придвижете, няма какво да видите тук

Говорител на Cloudflare каза пред The Register следното:

Регистърът поиска от Cloudflare да обясни термина „подходящ за екипа“, тъй като смятаме, че това не е „измерима цел за ефективност“.

Междувременно Pietsch сеобърна към LinkedIn , където написа, че нейните KPI са изцяло базирани на активност и тя е „лидер в нашия екип с тези KPI, въпреки че аз все още се развивам“.

Тя добави, че нейният мениджър не е знаел, че е уволнена и „ми се обади след това и ми каза, че му е гадно и не може да повярва, че това се случва“.

„Последните няколко дни бяха влакче в увеселителен парк и ми бяха изпратени повече съобщения и DM тази седмица, отколкото вероятно някога в живота ми“, добави тя. „Най-невероятният изблик на подкрепа честно възвърна вярата ми в корпоративния свят.“

Но тя добави, че най-честото съобщение, което получава, е, че не е сама.

„Много хора са преживели нещо шокиращо подобно“, пише тя. „Хладно, необяснимо изстрелване от хора, които никога не са срещали – дори след години на лоялност към някои… Сърцераздирателни истории за животи на хора, които внезапно се променят без обяснение и просто им е казано „да се справят с това“.“

„Какво??? Никога няма да мога да обхвана ума си около това. От нас като служители се очаква да дадем двуседмично предизвестие и въпреки това не заслужаваме дори и капка уважение, когато ролите са разменени?“ ®

АКТУАЛИЗИРАНО в 22:30 UTC на 15 януари за добавяне: Читателите посочиха, че главният изпълнителен директор на Cloudflare Матю Принс е публикувал своите възгледи по въпроса в X/Twitter, където написа:

Забележка: Ако сте изпитали подобен ужасен HR, изпратете съобщение на автора .

Сподели

Времето днес

София
гръмотевична буря
17.8 ° C
21.1 °
17.8 °
63 %
4.1kmh
75 %
ср
20 °
чт
23 °
пт
24 °
сб
27 °
нд
29 °

Автор

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук