22.8 C
София

Coinbase CEO казва, че крипто индустрията може да обърне страницата след историческо селище Бинанс

Брайън Армстронг, главен изпълнителен директор на Coinbase Global Inc., говори по време на срещата на Messari Mainnet в Ню Йорк, четвъртък, 21 септември 2023 г.

Майкъл Нейгъл | Блумбърг | Гети Имиджис

Крипто индустрията най-накрая може да затвори главата за редица скандали и проблеми, след като Binance беше ударен с историческо споразумение от САЩ. Министерство на правосъдието, Coinbase Това заяви в понеделник главният изпълнителен директор на компанията Брайън Армстронг.

„Принудителното действие срещу Бинанс, това ни позволява да обърнем страницата и да се надяваме да затворим тази глава от историята“, каза Армстронг в интервю за Joumanna Bercetche на CNBC.

„Има много крипто компании, които помагат за изграждането на крипто икономиката и променят нашата финансова система в световен мащаб. Но много от тях все още са малки стартиращи фирми.“

„Мисля, че регулаторната яснота ще помогне за привличането на повече инвестиции, особено от институциите“, добави той.

Binance беше ударен от САЩ. Министерство на правосъдието със споразумение от $4 милиарда миналата седмица, oще, който видя своя основател и главен изпълнителен директор Чанпън Джао, да се оттегли и да се признае за виновен по обвинения в нарушения на прането на пари.

Правителството обвини Binance в нарушаване на правата на САЩ. Закон за банковата тайна и за нарушаване на санкциите срещу Иран.

Армстронг отхвърли предположението, че крипто се използва главно за престъпни цели като измама, пране на пари и финансиране на тероризма, общ рефрен от финансови фирми, които са избегнали скокове в пространството поради опасения за съответствие.

„Вярно е, че е имало малко количество незаконна дейност в крипто, но всъщност е по-малко от 1% от това, което видяхме. Ако погледнете незаконното използване на пари в брой, това често е повече от това“, каза Армстронг пред CNBC.

Някои играчи, признава той, са били „лоши актьори“, имайки предвид случая с Бинанс, както и сривът на крипто борсата FTX и осъждането на нейния основател Сам Банкман-Фрайд по обвинения в измама.

Армстронг е във Великобритания. Понеделник за Global Investment Summit, който събира множество бизнес лидери, за да насърчи чуждестранните инвестиции в САЩ.

Coinbase беше единствената крипто компания, поканена на срещата на върха, която Армстронг нарече „одобрение“ за компанията, но не непременно по-широката индустрия.

Армстронг заяви, че е „впечатлен“ от Великобритания. Лидерите на премиера Риши Сунак по отношение на цифровите валути и в резултат на това Coinbase инвестира повече в САЩ.

Великобритания се стреми да донесе цифрови активи като криптовалути и стабилни монети в регулаторната гънка.

Coinbase в момента се занимава с напрегната правна битка със САЩ. Комисия за ценни книжа и борси по обвинения, че компанията нарушава законите за ценни книжа със своята платформа.

По този въпрос Армстронг каза, че се чувства много добре за шансовете на Coinbase да се бори със съдебното дело. Той също така оспори идеята, че действията на SEC са принудили Coinbase да се премести в офшорни зони, добавяйки, че компанията все още инвестира активно в родния си пазар.

Поправка: Сам Банкман-Фрийд беше осъден по обвинение в измама. По-ранна версия обаче не посочва статута му.

Времето днес

София
ясно небе
22.8 ° C
23.4 °
22.8 °
68 %
1.5kmh
8 %
пт
33 °
сб
34 °
нд
35 °
пн
30 °
вт
23 °

Автор

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук