22.8 C
София

Ex-училище ИТ администратор binned студент, персонал сметки и разбита телефон система

Бившият ИТ администратор на публична гимназия се съгласи да се признае за виновен за такса за компютърна злоупотреба за деактивиране на акаунти на ученици и служители, изтриване на някои профили и деактивиране на телефонната система.

В сряда във федералния съд в Бостън 30-годишният Конър Лахиф беше заредена без обвинителен акт – и съгласуван [PDF] да се признае за виновен по един брой на неразрешени щети на защитени компютри.

Очаква се LaHiff да се яви в съда и да се произнесе по правното основание на 13 декември.

Според прокурорите’ стърготини [PDF], LaHiff служи като десктоп и мрежов мениджър в Whittier Regional Vocational Technical High School в Хавърхил, Масачузетс, до 13 юни, когато е уволнен.

След като губи работата си, Лахиф използва административните си привилегии, за да нанесе хаос в ИТ мрежата на училището. Твърди се, че той е премахнал повече от 1200 Apple ID-та от училищния акаунт Apple School Manager, който се занимава с управление на ID за студенти и служители, освен това, компанията е премахнала 1400 други акаунта на Apple.

Той също така е обвинен, че се опитва да изключи други училищни ресурси от софтуера Apple School Manager –, включително Apple Class ID, Apple Course ID, Apple Location ID и Apple Person ID.

В иска на съда се посочва още, че той е изтрил административните акаунти на директора на технологиите в училището и чиновника на бюрото за помощ и се е опитал да изтрие потребителския акаунт на директора на технологиите, както и акаунти на персонала при доставчик на сигурност от трета страна.

Накрая се казва, че LaHiff е деактивирал частната телефонна система на училището, което води до загуба на вътрешна и външна телефонна услуга за около 24 часа.

Адвокатът на Лахиф Тор Екеланд отказа коментар.

Действащият адвокат на САЩ Джошуа Леви, който води делото, препоръчва присъда от 24 месеца изпитателен срок – 12 месеца, от които ще бъдат връчени в домашни условия, с изключение на необходимото за наемане на работа – съгласно споразумението за правно основание.

Максималната присъда за обвинението ще бъде десет години, но американска присъда насоки [PDF] на ниво престъпление 10 – изчислената цифра – за някой без минали престъпления предполага период от шест до 12 месеца лишаване от свобода.

Леви предлага и реституция на $34 110, което вероятно отразява финансовото въздействие на предполагаемия вандализъм на данните. ®

Времето днес

София
ясно небе
22.8 ° C
23.4 °
22.8 °
68 %
1.5kmh
8 %
пт
33 °
сб
34 °
нд
35 °
пн
30 °
вт
23 °

Автор

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук