22 C
София

Honda готви меню за електрически мотоциклети, със страни на свързаност

Honda актуализира плана си, за да електрифицира своята гама мотоциклети, създавайки модулни компоненти, които могат да бъдат сглобени в персонализирани мотоциклети – най-много с разширени функции за свързване.

Съобщението на японския автомобилен производител очертава план за създаване на батерии, захранващи модули и модули на шасито и позволява на купувачите да ги комбинират онлайн, за да проектират своята мечтана машина.

„Това ще позволи на Honda бързо и ефективно да въведе редица модели, които отговарят на разнообразните нужди на своите клиенти по целия свят. Освен това тази модулация ще генерира и предимство в разходите“, обясни той Хонда.

Honda също ще разшири възможностите си от 2025 г., като добави вътрешно разработен литиево-ферофосфатен захранващ пакет към сегашното си тригодишно литиево-йонно предложение. Ще се предлага асортимент от батерии, така че клиентите могат да изберат желания изходен диапазон, цена и сила. Междувременно Honda проучва технологии с висока енергийна плътност с цел евентуално използване на батерии с твърдо състояние.

До 2030 г. Honda иска да намали наполовина разходите за електрически мотоциклети, като надхвърли моделите със сменяеми батерии –, като възприеме плъгин модели, оптимизира батерията и подобри процеса на доставка и производство.

Едно подобрение включва производството на превозни средства в заводи, специализирани в електрически модели до 2027 г., вместо в линии, които правят както електрически, така и течни машини. Велосипедният магазин смята, че това ще намали дължината на линиите с 40 процента.

Той също така обеща нова ера на свързаност ще придружава електрическите мотоциклети –, които включват актуализации по въздуха и други формати на софтуерни актуализации след покупката, както и неспецифицирани разширяване на RoadSync, патентована услуга, която позволява комуникация между смартфона на водача и превозното средство за контролиране на неща като телефонни разговори, съобщения, навигация и музика.

Някои нови модели ще получат и инфоразвлекателни системи в автомобила, които включват навигационна функция, базирана на предложения, която споделя информация за близките станции за зареждане. Моделите след 2026 г. също ще получат телематично контролно устройство, чиито подробности не са предоставени.

„В бъдеще данните, получени и натрупани както от ICE, така и от електрическите модели, ще бъдат използвани, за да се разберат нуждите на клиентите въз основа на данните за това как се използват тези модели мотоциклети,“ предсказаната Хонда.

Автомобилният производител също така планира да увеличи производството си на електрически двуколесни превозни средства до четири милиона годишно до 2030 г. – с половин милион повече от предишната си производствена цел. Азиатските страни ще се фокусират върху продажбите на електрифицирани машини. ®

Времето днес

София
предимно облачно
22 ° C
22.9 °
20 °
73 %
1.5kmh
74 %
пт
33 °
сб
34 °
нд
34 °
пн
32 °
вт
27 °

Автор

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук