HPE започва да изпомпва AI възможности в Greenlake по проект Ethan

Share

HPE Открийте EMEA Главният технологичен директор на HPE Фиделма Русо показа предстояща платформа с кодово име Project Ethan на събитието Discover в Барселона тази седмица.

Проектът –, насочен към оркестриране на ресурси в локални или обществени облаци за обработка на големи AI модели –, беше сред редица съобщения за това как компанията има за цел да интегрира AI с неговите Greenlake хибридна облачна платформа.

Говорейки на конференцията, Русо също разкри, че OpsRamp, базираната в SaaS ИТ оперативна платформа, е купих по-рано тази година вече е достъпна чрез Greenlake. Последното е абонаментната ИТ-като-услуга платформа на компанията, чрез която както локалните, така и публичните облачни ресурси са достъпни чрез един портал.

Самата OpsRamp вече идва с добавянето на HPE Sustainability Insight Center, инструмент за проследяване и наблюдение на консумацията на енергия от ИТ ресурсите, които се експлоатират от дадена организация.

Това беше добавено за клиенти, които обучават и управляват AI модели, каза Русо, за да им помогне да следят потреблението на енергия.

Според Русо, може да отнеме 1200 MWh, за да се обучи голям езиков модел (LLM) и 250 MWh на ден, за да се работи с такъв за инференционни цели, допринася значително за сметките за енергия, които ИТ системите на организацията генерират.

CTO също вдигна капака на HPE Greenlake Hybrid Operations Suite. Продуктът обединява Ezmeral софтуера, OpsRamp с Sustainability Insight Center и HPE’s Data Protection Suite за архивиране и възстановяване. Това е предназначено да позволи на клиентите да управляват, наблюдават и защитават своите данни и натоварвания от край до облак, каза тя.

Също така скоро ще се появят и HPE Private Cloud Solutions for AI, допълнение към портфолиото си от облачни услуги, специално проектирано за AI. Това се основава на новоприсъединените корпоративно компютърно решение за генеративен AI, HPE Greenlake за Файлово съхранение, OpsRamp, плюс Zerto Кибер Устойчивост свод. Последната е офлайн платформа за съхранение на данни, за да помогне на организацията да се възстанови от атака на рансъмуер, ако данните им са криптирани или изтрити.

Пълните подробности и датите за наличност на новите продукти не бяха оповестени като На Рег беше съобщено, че е било решение в последния момент да ги обявим на това събитие.

Русо завърши своята основна бележка, като направи труден момент, че AI не е просто технологичен скок, а културна промяна. „Това оказва влияние върху начина, по който работим, как правим иновации, как защитаваме и споделяме данни и как управляваме и трансформираме бизнеса си“, каза тя. ®

Подобни статии

Не пропускайте