17.8 C
София

Microsoft отлага дебюта на предложение за сигурност на IoT поради „неочаквани системни предизвикателства

Актуализирано Microsoft тихомълком забави доставката на услуга за сигурност, която се надяваше да добави към лиценза E5 на своя водещ пакет Microsoft 365.

В бележка за партньорите на Microsoft от вторник им се напомня, че на 1 септември им е бил показан предварителен преглед на ценовата листа, в който е било показано ново предложение: „Microsoft Defender for IoT – Enterprise Internet of Things Device License – add-on“.

На партньорите е било казано, че ще могат да продават добавката от неуточнена дата през октомври и че тя ще стане общодостъпна през същия месец.

Оттогава Майкрософт съобщи, че ще пропусне този краен срок.

„Поради неочаквани системни предизвикателства беше взето решение за отлагане на пускането на пазара до 1 ноември 2023 г.“, се казва в по-новата консултация за партньорите.

Става още по-странно, защото в консултацията се признава, че продуктът е посочен като закупен в ценовите листи на Microsoft.

„Въпреки това ви молим да не закупувате този SKU до 1 ноември 2023 г.“, се моли в документа.

Съветът на Майкрософт към партньорите е те да не се съобразяват с ценовата листа, да не продават новото предложение и да уведомяват клиентите за новата дата на продажба.

Но титанът на комерсиалния софтуер също е готов да вземе парите на клиентите преди доставката на продукта.

„Споделете с клиентите, които се интересуват от закупуване на Microsoft 365 E5 и E5 Security SKU преди 1 ноември 2023 г., че Microsoft Defender for IoT – Enterprise IoT protection ще бъде обратно запълнен към тези SKU до края на ноември, ако те желаят да закупят Microsoft 365 E5 или E5 Security SKU преди 1 ноември 2023 г.“, препоръчва съветникът.

E5 е едно от лицензионните нива за Microsoft 365. Софтуерната прашка, която все повече се превръща в SaaSy, го обявява за предлагащо „най-добрите в класа си приложения за продуктивност с разширени възможности за сигурност, съответствие, гласови и аналитични възможности“, тъй като включва приложения за лична продуктивност, Teams Calling, PowerBI и инструменти за сигурност, които не се предлагат в по-малките пакети.

Microsoft предлага Defender for IoT като полезен инструмент, който гарантира, че устройства като принтери, смарт телевизори и конферентни системи могат да бъдат управлявани със същата строгост, прилагана към персоналните компютри и сървърите. Придружаващият план Enterprise IoT добавя услуги за предупреждение и откриване на уязвимости.

Без които клиентите ще трябва да се справят още известно време.

The Register поиска от Microsoft да опише подробно „неочакваните системни предизвикателства“, които стоят зад това забавяне. ®

Обновено в 01:15 UTC, 6 октомври Microsoft ни съобщи, че в момента е в процес на актуализиране на системите за новия SKU и клиентите ще могат да го закупят на 1 ноември.“

Което е това, което вече е казала на партньорите в съобщението, докладвано по-горе.

Сподели

Времето днес

София
гръмотевична буря
17.8 ° C
21.1 °
17.8 °
63 %
4.1kmh
75 %
ср
20 °
чт
23 °
пт
24 °
сб
27 °
нд
29 °

Автор

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук