Microsoft подготвя офисите на компанията в Сан Франциско за OpenAI служители, дори когато хаосът се задържи

Share

Пешеходец се разхожда със знак в офис на LinkedIn на 26 юли 2023 г. в Сан Франциско, Калифорния.

Джъстин Съливан | Getty Images

Статутът на OpenAI в момента е несигурен. Но Microsoft иска служителите на стартъпа да знаят, че все още имат дом.

Компанията започна да се подготвя за стотици служители на OpenAI в офисите си в LinkedIn в центъра на Сан Франциско, на около две мили от централата на OpenAI.

Microsoft, която преди това е инвестирала милиарди в OpenAI, също така има човешки ресурси и юридически персонал в готовност да се справят с наемането и на борда, източник, познат на CNBC. Компанията също така подготвя работни пространства и лаптопи Apple MacBook. Аксиос първо отчетените Космическото планиране на microsoft.

Тази седмица над 90% от служителите на OpenAI подписаха писмо настоявайки бордът на OpenAI да подаде оставка или да наблюдава как служителите напускат и се присъединяват към бившия си шеф Сам Алтман в Microsoft. В понеделник главният изпълнителен директор на Microsoft Сатя Надела заяви, че Алтман, Грег Брокман и техните колеги ще се присъединят към Microsoft като част от нова изследователска група за изкуствен интелект.

До понеделник вечерта обаче стана по-малко очевидно, че Алтман и Брокман всъщност ще се присъединят към Microsoft.

Прочетете повече новини от CNBC за OpenAI

Надела каза на Джон Форт от CNBC в Интервю от понеделник това е изборът на служителите на OpenAI дали да останат в сегашните си роли или да се преместят в Microsoft, добавяйки, че компанията му има това, от което се нуждае, за да продължи да прави иновации сама. „Отворен съм и за двата варианта“, каза той.

Говори се, че Алтман е в преговори с борда на OpenAI, за да обмисли връщането си в компанията, Блумбърг това съобщи по-рано във вторник.

Все пак, подготовката на Microsoft взема предвид стотиците служители, които подписаха писмото на OpenAI.

Във вторник публикация за X, известна преди като Twitter, Кевин Скот, технологичен шеф на Microsoft, предлага се за мач компенсацията на служителите на OpenAI, които обмислят напускане на компанията след изненадващото отстраняване на Алтман.

Подобни статии

Не пропускайте