Wing, Alphabet’s dronebezorgingseenheid, ontwerpt grotere vogel om sneller pasta te bezorgen

Share

Бизнесът за доставка на дронове на Alphabet, Wing, представи дрон, способен да носи до пет фунта (2,26 кг) полезен товар, почти удвоявайки капацитета на съществуващия флот.

Wing каза, че е решила да направи по-голям самолет, след като е забелязала, че около 30 процента от доставките му изискват множество полети, тъй като товарът, поръчан от клиентите, е твърде тежък, за да бъде превозван от един дрон. По-голям дрон означава, че компанията може да подобри ефективността чрез намаляване на броя на полетите.

„Мислете за това като за начина, по който авиокомпаниите експлоатират различни самолети за различни маршрути: този нов самолет ще рационализира нашите доставки на по-големи поръчки“, каза главният изпълнителен директор на Wing Адам Удуърт в сряда. „Например можете да поръчате продукти в последния момент за вечеря – паста, сос маринара, пармезан, консервирани маслини и чесън.“

Alphabet_wing_drone

Това птица ли е? Самолет ли е? Не, това е услуга за доставка на сирене – Щракнете за уголемяване. Източник: Wing.

Корабът може да достигне скорост от 65 мили в час (104 км/ч) и има обхват от 12 мили (19 км). Машината има множество ротори, монтирани хоризонтално и вертикално, както и неподвижни крила. Wing не разкрива пълните спецификации, размери или тегло на дрона.

Ето занаята в действие.

Видео в Youtube

Предишните дронове на Wing можеха да носят до 2,5 фунта (1,1 кг) неща на стойност – недостатъчно, за да летят с всички тези предмети, необходими за приготвянето на това ястие за двама.

Новият по-голям дрон всъщност не е толкова различен от по-малката версия. Той има всички същите основни компоненти и използва същата инфраструктура и системи за автоматизация, за да зарежда батериите си и да лети.

Инженерите от Wing проектират превозни средства въз основа на вътрешната библиотека за самолети, която съдържа различни набори от компоненти, като авионика, системи за задвижване и материали. Те могат лесно да се смесват и съчетават, за да се получат различни конфигурации, за да се направи по-лесно нов дрон.

Съобщава се, че Wing е доставил над 350 000 поръчки до домовете на клиенти на три континента. В момента работи във Финландия, Австралия, Ирландия и САЩ . Досега си партнира с търговски обект Walmart, приложението за доставка на храна DoorDash и логистичната компания за здравеопазване Apian, за да доставя всякакви неща, включително хранителни стоки, храна за вкъщи и лекарства.

През 2022 г. компанията влезе в новините, след като един от нейните дроновесе разби в електропроводи в австралийско предградие, прекъсвайки електрозахранването за над 2000 жители. ®

Подобни статии

Не пропускайте