Абонатите на X Premium получават ранен достъп до системата Grok на xAI

Share

Мъск, който критикува ChatGPT по редица причини в множество платформи, обяви, че неговият стартъп за изкуствен интелект xAI Grok ще започне да предоставя услуги на избрана група потребители от днес.

„Утре xAI ще пусне първия си изкуствен интелект за избрана група. В някои важни отношения той е най-добрият, който съществува в момента“, написа Мъск в сайта X.

Съвсем наскоро той написа: „Веднага след като излезе от ранната бета версия, системата Grok на xAI ще бъде достъпна за всички абонати на X Premium+“, квалифицирайки тези избрани потребители.

Новото ниво Premium беше обявено на скоро от X, което носи няколко предимства за потребителите и също така ще дава безплатен достъп до xAI Grok във фазата на бета-версията. Според Мъск Grok има достъп до информация в реално време чрез платформата X, което му дава огромно предимство пред другите модели.

Той сподели и забавния отговор, произведен от Grok. Той е „проектиран така, че да има малко хумор в отговора си“, пише Мъск. Мъск обяви старта на xAI през юли тази година, за да „разбере истинската природа на Вселената“.

Според доклада на TechCrunch ветераните от DeepMind, OpenAI, Google Research, Microsoft Research, Tesla и Университета в Торонто се съветват от Дан Хендрикс, директор в Центъра за безопасност на изкуствения интелект, организация с нестопанска цел за изследвания в областта на изкуствения интелект, и си сътрудничат с X и други компании на мястото на Мъск.

Подобни статии

Не пропускайте