Карл Пей обяви Нищо Чат скоро ще сложи край на драмата със зеления син балон

Share

Главният изпълнителен директор на базираната в Лондон технологична компания Nothing Карл Пей наскоро обяви, че компанията ще стартира Nothing Chat. Това ще позволи на потребителите на Android да изпращат съобщения на потребителите на iPhone, подобно на iMessage. Това просто означава, че съобщенията, изпратени от потребителите на Nothing Phone (2) чрез Nothing Chat до потребителите на iPhone, няма да се появяват в зелено, а в синьо балонче.

Това приложение е разработено от Sunbird и ще има функции като индикатори за писане на живо, споделяне на мултимедия с пълна резолюция и гласови бележки, а по-късно ще се появят и разписка за четене и реакция на съобщението. В често задаваните въпроси за Nothing Chats се посочва, че потребителите ще трябва да влязат със съществуващото си потребителско име Apple ID или да създадат нов акаунт, за да започнат да изпращат и получават сини мехурчета.

Според компанията то е „достъпно за момента само за потребителите на Phone(2) в САЩ, Канада, Великобритания и ЕС“. Основателят на Nothing Карл Пей обяви това ново приложение във видеоклип на X. След това Пей ретуитна поста и тагна Кук с молба да обмисли приемането на RCS – новия стандарт за съобщения. Той написа: „Да сложим край на стигмата на зеления балон! @tim_cook Моля, обмислете приемането на RCS за сигурност и оперативна съвместимост“.

Google открито призова Apple да приеме новия стандарт за съобщения, който няма да разграничава потребителите на Apple от потребителите на Android, като по този начин премахне стигмата, свързана с него.

Подобни статии

Не пропускайте