Ограниченията в безплатната версия на Evernote са настроени да тестват търпението на потребителите

Share

Evernote планира да наложи ограничения на потребителите на безплатното си ниво, а от началото на следващия месец ще има ограничение от 50 бележки и един бележник на акаунт.

Какъв лимити ще удари нови и съществуващи потребители на безплатното ниво от 4 декември. Въпреки това, компанията отбеляза, че всеки свободен потребител“, който в момента има повече от петдесет бележки и един бележник, все още ще може да преглежда, редактира, експортира, споделя, и изтриване на съществуващи бележки и бележници.“

Надеждата е, че вместо да се придържат към безплатното ниво, потребителите ще използват опцията freebie, за да проучат какво предлага Evernote и след това да се регистрират за нещо малко по-премия. Настоящите лични и професионални нива струват малко под $129.99 и $169.99, съответно, годишно.

„Ние признаваме, че тези промени могат да ви накарат да преразгледате връзката си с Evernote“, добави съобщението, преди да продължи да призовава потребителите да преминат към платени опции, за да запазят светлините.

„Има вълнуващи планове за Evernote“, каза компанията, „и ние бихме искали да ги изпитате.“

Стига да плащате.

Реакциите на потребителите са смесени. Докато мнозина разбраха бизнес изискванията зад промяната – Evernote не е първата компания, която затегна Free или промени Freemium модел – имаше и известна оставка и гняв.

Един каза: „Напълно разбирам това от бизнес гледна точка. Сървърното пространство струва пари, времето за разработка струва пари, изследванията и разработките струват пари.

„Това с повишаването на цените е много да се приеме, лично аз напускам EN за Obsidian.“

Обсидианът е една алтернатива. Подобни продукти се предлагат и от компании като Microsoft или Google.

Evernote започна живота си като скъпа на джотърите по света. Миналата година беше грабна от италианската компания за мобилни приложения Bending Spoons, след като направи някои зрелищни грешки докато съперниците му се трупаха върху функциите. Веднъж изключително популярен, той рядко притеснява върха на класациите за производителност в наши дни. ®

Подобни статии

Не пропускайте