9.6 C
София

По някаква причина Грег Брокман все още обявява продукти на OpenAI

Бившият президент на OpenAI Грег Брокман – който, доколкото ни е известно, в момента не работи в OpenAI в никакъв капацитет – публикува актуализации за продуктите на OpenAI в X, включително една от тях днес за функцията за гласов разказ на ChatGPT, която е достъпна за всички потребители на ChatGPT.

Може би Брокман просто изразява гордост от работата на колегите си. Може би предложението за работа от Microsoft е пропаднало. Може би преговорите с борда на директорите на OpenAI за връщането на него и Сам Алтман, който беше главен изпълнителен директор на OpenAI до петък, когато бордът внезапно го уволни, са по-напреднали, отколкото беше съобщено. (Брокман подаде оставка в знак на протест в петък вечерта.) Кой знае? На този етап от хаотичната сага OpenAI може само да се гадае.

Като оставим настрана екзистенциалните кризи на OpenAI, гореспоменатата гласова функция за ChatGPT – която беше обявена през септември и започна да се разпространява сред премиум абонатите на ChatGPT, чатбот с изкуствен интелект на OpenAI, преди няколко седмици – се захранва от модел за преобразуване на текст в реч, който може да генерира гласове, подобни на човешките, от текст и само няколко секунди семплирана реч. OpenAI заяви, че си е партнирала с утвърдени актьори, за да създаде пет различни гласа, а системата за разпознаване на реч с отворен код Whisper е използвана за транскрибиране на вербални изказвания в текст.

За да активират гласовата функция, потребителите могат да отидат в менюто за настройки в приложенията ChatGPT за Android или iOS и да докоснат иконата „слушалки“.

Сподели

Времето днес

София
ясно небе
9.6 ° C
12.3 °
8.8 °
59 %
1kmh
0 %
чт
11 °
пт
14 °
сб
14 °
нд
14 °
пн
14 °

Автор

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук