Принтерният софтуер на HP се оказва неканен в системите на Windows

Share

Потребителите на Windows съобщават, че приложението HP Smart на Hewlett Packard се появява на техните системи, въпреки че нямат прикрепен хардуер на компанията.

Въпреки че Microsoft остава силно пристрастена към това, което се случва, хората в различни социални медийни платформи отбелязаха появата на приложението, което изглежда засяга както Windows 10, така и Windows 11.

Механизмът на Windows Update се използва за разполагане на приложения и драйвери на трети страни, както и за актуализации на Microsoft, и бихме се обзаложили, че някой някъде случайно е поставил грешна отметка в квадратчето.

Досега отговорът на засегнатите потребители беше объркан.

Един отбелязано на Reddit: „Мислех, че съм само аз. Не го инсталирах, просто се появи на нови приложения в стартовото меню от нищото.“

Друг каза: „Просто проверих и го инсталирах. Проверката на дневника на събитията за Microsoft Store показва, че е инсталиран по-рано днес, но определено [не] поисках или инициирах това, защото нямам устройства от HP.“

И, разбира се, имаше нещо неизбежно: „Ще бъде ли онова трудно е за Microsoft просто да предостави операционна система без излишно подуване?“

За да бъде ясно, не всички потребители са засегнати. Нашият тест за Windows 10 PC беше твърде зает, което предполага, че трябва да разгледаме Copilot, за да се занимаваме с глупостите на приложението HP Smart.

WindowsЛатест отчетените проблемът възниква както на физическия хардуер на Windows 10, така и на виртуалната машина на Windows 11.

HP Smart е напълно безобиден. Това е приложение, използвано заедно с хардуера на принтера на HP и може просто да бъде деинсталирано.

Въпросът обаче е как приложението е инсталирано на първо място на машина без прикрепен хардуер на HP или в мрежа, според засегнатите потребители.

В изявление до WindowsLatest Microsoft заяви, че е наясно с докладите и скоро ще сподели повече подробности. На Регистъра поиска от Microsoft коментар и ще докладва с всеки отговор. ®

Подобни статии

Не пропускайте