Сигурността в облака включва базирани на платформа решения

Share

Прогнозите на Sponsored Post Analyst предполагат, че глобалната инерция зад миграцията на корпоративни данни и системи към платформи за облачни изчисления като Amazon Web Services (AWS) нараства експоненциално.

В Европа пазарът на облачни изчисления беше оценен от Statista на стойност 63 милиарда евро през 2021 г. и се прогнозира да достигне страхотните 560 милиарда евро до 2023 г.

Специалистът по сигурността Trend Micro обаче предупреждава, че тъй като все повече организации възприемат изчислителни облаци (включително мулти-облак), те са изправени пред множество предизвикателства пред киберсигурността. Те включват липса на контрол, ограничена видимост и продължаващ недостиг на умения – всички те възпрепятстват по-бързото и по-ефективно приемане на облачните технологии. За да се справят с тези проблеми, Trend Vision One TM – Cloud Security е автоматизирано, гъвкаво решение за сигурност „всичко в едно“, предназначено за онези компании, които хостват данни, приложения и услуги в AWS облака.

Trend Vision One – Cloud Security заменя наследените решения за сигурност на облак на точки – които обикновено се състоят от множество отделни компоненти и интерфейси – с единна интегрирана платформа, контролирана от едно табло за управление, което рационализира управлението и повишава защитата на родните в облака приложения. Проектиран да спира атаки и да минимизира прекъсванията на бизнеса, той е проектиран да предоставя мощна автоматизирана защита, използвайки функции, които откриват и защитават от уязвимости, злонамерен софтуер и неупълномощени промени.

Trend Micro казва, че Trend Vision One може да се похвали с най-широките възможности на платформата за защита на приложения, базирана на облак, независимо дали AWS изцяло или смесени среди от виртуални, физически, облачни и контейнери. Решенията на компанията могат дори автоматично да защитават нови и съществуващи работни натоварвания и приложения от неизвестни заплахи, използвайки технологии като машинно обучение и виртуални корекции.

Независими ИТ анализатори и анализатори по сигурността са одобрили решенията за сигурност на Trend, които понастоящем имат доверие за защита на инфраструктурите на над 500 000 компании по света, казва компанията. IDC например оценява Trend номер едно в своя Worldwide Cloud Workload Market Share Report , докатоGartner нарече Trend представителен доставчик за март 2023 г. Gartner Market Guide for Cloud-Native Application Protection Platforms . И MITER похвали Trend в последното си проучване на MITER Engenuity ATT&CK Evaluations , отбелязвайки, че неговите решения са постигнали перфектни 100 процента успех при блокиране на атаки.

Въз основа на отзиви от клиенти на AWS в списъка на Trend Cloud Security на AWS Marketplace, Cloud Security на Trend също има най-високи оценки, като се гордее с оценка от пет звезди.

Все пак можете да прецените сами. Изтеглете безплатна 30-дневна пробна версия на Trend Cloud Security или директно от Trend тук , или от AWS тук .

Спонсориран от Trend Micro.

Подобни статии

Не пропускайте