Услугата Emergency SOS на Apple е удължена с още една година безплатна достъпност за съществуващите потребители на iPhone 14

Share

Представете си, че сте попаднали в извънредна ситуация и нямате достъп до мобилна или Wi-Fi мрежа. Кошмар, нали?

Apple Inc. беше достатъчно внимателна, за да представи SOS услуга за спешни случаи миналата година, точно на тази дата. Стартираната от Apple аварийна SOS услуга функционира чрез сателит.

В последните събития Apple удължи срока на действие на услугата Emergency SOS за още една безплатна година за съществуващите потребители на iPhone 14. Тим Кук, главен изпълнителен директор на Apple Inc., се включи в платформата на социалната медия X и също актуализира информацията за това.

На 15 ноември 2022 г. Apple направи услугата Emergency SOS достъпна за потребителите на iPhone 14 в Канада и САЩ. В момента услугата е достъпна и за линията iPhone 15 в до 16 държави.

Emergency SOS на Apple допринесе изключително много за безопасността на човечеството през последната година от функционирането си. От изгубени туристи в далечните Апенински планини в Италия до мъж, затрупан на 400 метра надолу по скала с автомобила си в Лос Анджелис, потребителите на услугата Emergency SOS на Apple успяха да се свържат със спасители в невъзможни ситуации.

Изглежда, че Apple се е посветила на осигуряването на средства за безопасност за своите потребители, тъй като е въвела и други услуги в същата насока.

Неотдавна Apple въведе услугата „Помощ на пътя“, която също функционира чрез сателит и има възможност да свързва потребителите с AAA. Приложението „Find My“ на Apple позволява на потребителите да споделят местоположението си чрез сателит. Приложението „Crash Detection“ на Apple може да открива тежки автомобилни катастрофи и автоматично да набира службите за спешна помощ. Приложението „Check In“ на Apple автоматично уведомява приятелите и семействата си, когато потребителят достигне безопасно до местоназначението си. И накрая, но не на последно място, с помощта на приложението „Здраве“ на Apple потребителят може да зададе своя медицински идентификатор, който позволява на службите за бързо реагиране да имат достъп до важна медицинска информация от заключения екран без парола.

Подобни статии

Не пропускайте