Цените на Microsoft за нови Copilot за физически лица и малък бизнес са много по-високи от M365 самостоятелно

Share

Microsoft разкри нови версии на своите базирани на OpenAI услуги Copilot на цени около три пъти по-високи от цената на флагманския пакет M365.

Публикация в понеделник, написана от главен маркетингов директор на veep за потребители Юсуф Мехди, описва подробно ново предложение, наречено „Copilot Pro“, което въвежда Copilot в Word, Excel, PowerPoint, Excel и OneNote, позволява достъп до GPT-4, Image Creator от Designer (бивш Bing Image Creator) и инструмент за изграждане на GPT, който според Microsoft ще се появи скоро.

„Шепа Copilot GPT ще започнат да се разпространяват от днес със специфични цели като фитнес, пътуване, готвене и други“, се казва в публикацията на Медхи. „Скоро потребителите на Copilot Pro също ще могат да създават свои собствени Copilot GPT с помощта на Copilot GPT Builder“, добави той.

Услугата също така ще предостави „Единно AI изживяване, което работи на вашите устройства, разбирайки вашия контекст в мрежата, на вашия компютър, във вашите приложения и скоро на вашия телефон, за да ви предостави правилните умения, когато имате нужда от тях.“

Абонатите на M365 Personal или Family имат достъп до услугата Pro – за $20/месец/потребител.

M365 Personal струва $69,99 на година или $6,99 на месец, а M365 струва $99,99 на година или $9,99 на месец за шестима потребители. Поради това Copilot Pro има значителна цена.

Microsoft също премахна изискването Copilot за M365 да се продава само на организации, желаещи да придобият 300 или повече места. Купувачите на Microsoft 365 Business Premium и Business Standard вече могат да закупят между едно и 299 места за $30 на човек на месец. Отново, тази цена е значителна премия спрямо месечната цена само на M365.

Редмънд очевидно смята, че много са готови да платят за помощ, управлявана от AI в ежедневната им работа. Но компанията също така ясно признава, че цената на Copilot Pro може да възпре потребителите, тъй като Мехди представи продукта на „опитни потребители, създатели и всеки, който иска да пренесе своето изживяване с Copilot на следващото ниво“.

Microsoft също обяви официалния дебют на мобилното приложение Copilot за Android и iOS – и двете тихо дебютираха в края на 2023 г., както съобщихме преди няколко седмици. Мобилното приложение M365 също придоби функционалност Copilot.

Огромната мрежа от дистрибутори на Microsoft също беше поканена на партито на Copilot – те вече могат да ви продадат продуктите на Redmond AI, възможност, която ще бъде добре дошла, тъй като M365 е зрял пазар и шансът да започнете нов разговор с клиенти е точно това типовете канали обожават.

Предоставянето на Copilot на стотици милиони повече потребители предполага, че Microsoft е уверен, че неговият облак има капацитета да достави AI в много значителен мащаб и е успял да придобие необходимия хардуер за това, като същевременно предоставя изживяване, което потребителите ще смятат, че оправдава цената на $20 или $30 на месец. ®

Подобни статии

Не пропускайте