Чатботът с изкуствен интелект Bard на Google вече може да отговаря на въпроси за видеоклипове в YouTube

Share

Google обяви, че нейният чатбот с изкуствен интелект Bard вече може да отговаря на въпроси за видеоклипове в YouTube. Въпреки че Bard вече имаше възможност да анализира видеоклипове в YouTube с пускането на разширението YouTube през септември, чатботът вече може да ви дава конкретни отговори на запитвания, свързани със съдържанието на видеоклипа.

„Предприемаме първите стъпки в способността на Bard да разбира видеоклипове от YouTube“, написа компанията на страницата за актуализации на Bard. „Например, ако търсите видеоклипове за това как да направите торта със зехтин, вече можете да попитате и колко яйца изисква рецептата в първия видеоклип. Чухме, че искате по-дълбоко ангажиране с видеоклиповете в YouTube. Затова разширяваме разширението на YouTube, за да разберем някои видеосъдържания, така че да можете да проведете по-богат разговор с Бард за тях.“

Преди тази последна актуализация разширението на YouTube за Бард можеше да се използва само за намиране на конкретни видеоклипове. Например можехте да помолите чатбота да ви намери забавни видеоклипове. Сега можете да задавате на чатбота конкретни въпроси за съдържанието на видеоклиповете. Да речем, че гледате видеоклип за пътуване и видите място, което много ви харесва, можете да попитате Бард къде се намира мястото.

Съобщението идва две седмици, след като YouTube започна да експериментира с нови генеративни функции на изкуствения интелект, включително инструмент за разговори с изкуствен интелект, който отговаря на въпроси за съдържанието на YouTube, заедно с нова функция, която обобщава темите в коментарите на даден видеоклип.

Отговорите на разговорния инструмент се генерират от големи езикови модели, които използват информация от YouTube и интернет. Потребителите могат да задават въпроси за видеоклипа, който гледат в момента, а разговорът с изкуствения интелект се случва, докато видеото се възпроизвежда. Инструментът за обобщаване на коментари използва генеративен ИИ, за да организира темите на дискусиите в разделите с коментари, за да даде на потребителите обща представа за това, което хората са казали.

Актуализацията идва и след като Google отвори достъпа до Бард за тийнейджъри в повечето страни по света. В публикация в блога си гигантът в областта на търсенето заяви, че тийнейджърите могат да използват инструмента, за да „намерят вдъхновение, да открият нови хобита и да решават ежедневни проблеми“. Тийнейджърите могат да питат Bard по важни теми, като например в кои университети да кандидатстват, или по по-забавни теми, като например как да научат нов спорт.

Подобни статии

Не пропускайте