19.8 C
София

Google Meet вече може да разпознава кога вдигате ръка в реално време

Google стартира функцията си за разпознаване на жестове с ръка в Google Meet, която разпознава кога ръката ви е вдигната и задейства иконата за вдигане на ръка, за да уведоми участниците във видео разговора, че имате въпрос. Задвижваната от изкуствен интелект функция беше първоначално обявена още през март.

Google Meet разпознава ръката ви само когато тя е видима за камерата и трябва да е далеч от лицето и тялото ви, обяснява компанията в неотдавнашната си публикация в блога. Може да се наложи да държите ръката си вдигната за няколко секунди, докато се задейства разпознаването на жестове. Иконата за вдигане на ръка ще се появи в прозореца на видеото, след което ще бъдете преместени в основната мрежа, така че модераторите да могат да видят, че сте поискали да говорите.

Кредитиране на изображенията: Google

Налична в повечето планове на Google Meet Workspace, функцията за откриване на жестове е изключена по подразбиране, но може да бъде активирана в настройките. Тя се изключва автоматично за активните говорители, най-вероятно за да се предотврати възможността хората да активират иконата за вдигане на ръка всеки път, когато махат с ръце, когато говорят.

Новата функция по същество е същата като натискането на бутона за вдигане на ръка, но сега отново ще се чувствате като в училище. Ако оставим настрана носталгичните причини, има различни начини, по които тази функция може да бъде потенциално полезна. Например, ако стоите далеч от компютърната мишка и искате водещият да ви извика, без да се налага да се приближавате. Или може би сте се включили в разговора, докато обядвате, и ръцете ви са мръсни. (Разбирате идеята.)

Миналия месец Google Meet въведе режим за ретуширане на портрети, който ви позволява да прилагате ефекти за изглаждане на тена, изсветляване на под очите и избелване на очите.

Времето днес

София
ясно небе
19.8 ° C
20.6 °
19.8 °
49 %
8.2kmh
1 %
пт
20 °
сб
25 °
нд
29 °
пн
28 °
вт
29 °

Автор

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук