9.6 C
София

Instagram вече позволява на всеки да изтегля публични макари

Ръководителят на Instagram Адам Мосери заяви в сряда, че приложението вече позволява на всички потребители по света да изтеглят публични макари на своите устройства. Преди въвеждането на тази функция можехте само да запазвате Reels в приложението Instagram, за да ги преглеждате по-късно.

Мосери заяви в своя канал за излъчване в Instagram, че изтеглените Reels ще имат воден знак на Instagram с името на акаунта – точно като този, който виждате в TikTok.

Потребителите могат да докоснат бутона за споделяне и да изберат опцията за изтегляне, за да запазят катуна. Акаунтите ще имат възможност да изключат изтеглянето на своите макари. Можете да изключите опцията за изтегляне чрез Настройки > Поверителност > Макари и ремикс и да докоснете превключвателя „Разрешаване на хората да изтеглят вашите макари“.

Забележително е, че ако изтегляте барабан, който използва лицензиран аудиоклип, изтегленият видеоклип няма да има звук. Само Reels с оригинални аудио записи ще имат звук в изтегления клип.

Компанията започна да разрешава изтеглянето на Reels за потребителите от САЩ през юни, а сега разпространява тази възможност за потребителите по целия свят.

През 2021 г. Instagram спря да препоръчва клипове с воден знак TikTok (или друг воден знак). През август 2022 г. YouTube започна да вгражда воден знак на базата на лого в изтеглените Shorts – продуктът на компанията за кратки видеоклипове – за да възпре споделянето между платформите.

Сподели

Времето днес

София
ясно небе
9.6 ° C
12.3 °
8.8 °
59 %
1kmh
0 %
чт
11 °
пт
14 °
сб
14 °
нд
14 °
пн
14 °

Автор

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук