iPhone-ите на Apple ще поддържат стандарта за съобщения RCS от следващата година: Официално обявено

Share

Apple вече официално обяви, че от следващата година марката ще приеме стандарта Rich Communication Services(RCS) за изпращане на съобщения в своите устройства iPhone. Също така беше добавено, че iMessage ще продължи да бъде наличен в устройствата отделно.

Прочетете повече за това по-долу.

Apple ще приеме стандарта за съобщения RCS

Както е известно, Apple първоначално отхвърли идеята за приемане на стандарта за съобщения RCS в своите устройства и това решение най-накрая да го приложи е следствие от натиска, който Apple изпита от други конкуренти като Samsung и Google.

Компанията все още не е променила убеждението си, че iMessage е по-сигурен от RCS, и дори заяви, че RCS все още не поддържа криптиране, което да е толкова силно, колкото iMessage на Apple. На устройствата iPhone RCS ще бъде въведена само за да измести SMS и MMS, а iMessage ще остане стандартната платформа за съобщения за комуникация между потребителите на iPhone.

Говорейки за другата причина, поради която Apple е решила да приеме RCS, е заради оперативната съвместимост, която тя ще предложи, позволявайки междуплатформени съобщения. Внедряването на RCS също така ще позволи на потребителите на iPhone да споделят местоположението си в текстови нишки, а освен това ще работи с мобилни данни или през Wi-Fi мрежа, за разлика от обикновените SMS.

Освен това чрез RCS в междуплатформения обмен на съобщения между iPhone и Android ще бъдат въведени функции като разписки за прочетени съобщения, индикатори за писане и много други функции в стила на iMessage, а самата Apple ще работи с членовете на GSM асоциацията за по-нататъшно подобряване на протокола RCS, особено по отношение на сигурността и криптирането.

Apple ще въведе поддръжката на RCS в своите iPhone устройства едва по-късно през следващата година и тя ще бъде достъпна чрез актуализация на софтуера.

По-късно през следващата година ще добавим поддръжка за RCS Universal Profile – стандартът, публикуван понастоящем от GSM Association. Смятаме, че RCS Universal Profile ще предложи по-добра оперативна съвместимост в сравнение с SMS или MMS. Това ще работи успоредно с iMessage, който ще продължи да бъде най-доброто и най-сигурно изживяване за изпращане на съобщения за потребителите на Apple – заяви говорител на Apple.

Подобни статии

Не пропускайте