22 C
София

Microsoft предлага връщане назад за тези, които са засегнати от безполезността на безжичната връзка с Windows

Microsoft най-накрая призна, че Windows наистина има проблем с Wi-Fi и предложи решение за засегнатите: Възстановяване на известен проблем.

Проблемът беше въведен в KB5032288 , предварителен преглед на корекцията, но наистина се усети с актуализацията на защитата KB5033375 миналата седмица. Въпреки че потребителят може да е пропуснал предварителен преглед, получаването на корекцията за сигурност е важно и това вероятно е било първият път, когато кодът за грешки е бил въведен за някои.

Не че Microsoft използва думата „бъг“ в описанието си. На езика на компанията това е „проблем“. Един, който изглежда е счупил Wi-Fi за множество потребители, работещи с Windows 11 23H2 и 22H2.

Въпреки че много от оплакванията във форумите на доставчика изглежда са насочени към мрежите 802.11r, бележката на Microsoft по темата засяга малко по-широката област на 802.1x удостоверяване. „Microsoft получи доклади за проблем, при който някои Wi-Fi адаптери може да не се свържат с някои мрежи след инсталиране на KB5032288.“ Microsoft добави, че KB5033375 също е засегнат.

Засегнатите потребители включват предприятия, обществени Wi-Fi точки, учебни заведения – всъщност, почти навсякъде, където има вероятност устройствата да бродят около точките за достъп. Домашните потребители, според Microsoft, е малко вероятно да се сблъскат с проблема, което е оскъдна утеха за персонала по ИТ поддръжка, надяващ се на тихо наближаване на празничния период.

Все още няма решение за проблема извън обхвата. Вместо това решението на Microsoft е връщане на известен проблем (KIR) , което ще накара операционната система да се върне към предишна версия на кода без проблем.

Според Microsoft: „Конфигурациите за връщане на известни проблеми имат ограничен живот – най-много няколко месеца – защото очакваме да разрешим основния проблем бързо и да издадем отново корекцията.“

Ел Рег попита Microsoft дали има риск KIR да върне по невнимание някои от важните корекции на сигурността в актуализацията, но компанията все още не е отговорила.

Може да отнеме до 24 часа, докато неуправляваните устройства получат разрешението и Microsoft посъветва, че рестартирането може да помогне. Предприятията, работещи с управлявани устройства, имат достъп до групови правила, за да се справят със засегнатия хардуер.

Нека използваме тази възможност да пожелаем на празнуващите весело Microsoft Wi-Fi Borkage и честита Нова година. ®

Времето днес

София
предимно облачно
22 ° C
22.9 °
20 °
73 %
1.5kmh
74 %
пт
33 °
сб
34 °
нд
34 °
пн
32 °
вт
27 °

Автор

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук