22 C
София

Microsoft се подготвя за автоматично поемане на AI с Copilot при стартиране на Windows

Microsoft експериментира с автоматично отваряне на Copilot при стартиране на Windows.

Описан като „Промяна и подобрение“ за потребители, които имат минимална ширина на екрана от 27 инча, последният опит на Microsoft да натъпче AI асистента във всяка част от операционната система се появи в канала за разработчици на Windows Insider преди няколко дни.

Промяната все още се разпространява и може никога да не надхвърли Dev Channel, въпреки че като се има предвид евангелизма на Microsoft за всички неща, свързани с AI, изглежда вероятно, че той или нещо подобно ще пристигне в версия скоро.

Автоматичното отваряне на Copilot може да се превключва чрез опция за персонализиране и автоматичното стартиране ще се показва само в региони, където асистентът се поддържа. Те включват Северна Америка, Обединеното кралство и Южна Америка. Microsoft посочи, че възнамерява да добави допълнителни пазари с течение на времето.

Освен експеримента Copilot, Microsoft добави поддръжка за най-новата итерация на USB4, която повишава скоростта от 40 Gbps на 80 Gbps, ако приемем, че човек има подходящия хардуер под ръка. Що се отнася до Microsoft, това означава избрани устройства, базирани на мобилни процесори Intel Core 14-то поколение HX-серия. Компанията цитира Razer Blade 18, показан на CES 2024, като пример.

Според Microsoft: „Той е напълно обратно съвместим с периферни устройства, създадени за по-стари поколения USB и Thunderbolt, и работи заедно с всички други USB Type-C функции.“

Най-новата версия на USB4 може да достигне 120 Gbps. В съобщението си за Blade 18, Razer отбеляза прилагането на „Bandwidth Boost“, за да постигне скорост три пъти по-висока от предишната итерация на USB4. Razer не разкри датата на стартиране на Blade 18, който вероятно ще работи най-добре, след като Microsoft премести поддръжката си към клона за освобождаване на Windows.

Освен това Microsoft актуализира прозореца за споделяне на Windows, за да споделя URL адреси директно към WhatsApp, Gmail, X, Facebook и LinkedIn, и се справи с проблем, „който оказва влияние върху надеждността на прозореца за споделяне на Windows за някои вътрешни лица“. Справя се с подобен проблем и в диспечера на задачите.

Компанията отбеляза: „Някои поправки, отбелязани тук в компилациите на Insider Preview от Dev Channel, може да си проправят път в обслужващите актуализации за издадената версия на Windows 11.“ ®

Времето днес

София
предимно облачно
22 ° C
22.9 °
20 °
73 %
1.5kmh
74 %
пт
33 °
сб
34 °
нд
34 °
пн
32 °
вт
27 °

Автор

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук