22 C
София

OpenAI пуска екипно ниво, защото не всеки има корпоративни джобове

OpenAI актуализира своите абонаментни планове, за да добави ниво „Екип“ за бизнеса, за да седи под съществуващото ниво Enterprise.

Планът струва $30 на потребител на месец – $25 за клиенти, които могат да поемат годишен ангажимент – и е сравним с $20 на месец Плюс ниво в личните абонаменти за ценообразуване.

Освен по-високите ограничения на съобщенията за GPT-4 и инструменти като DALL-E, Екипното ниво включва тази изключително важна корпоративна функция: „Без обучение за вашите данни“, както се изразява OpenAI.

„Нашите модели не се учат от вашата употреба“, казва компанията.

$30 на месец на потребител все още е скъпо, дори и да е малко под цените на Enterprise. Въпреки че OpenAI не публикува корпоративни цени, поглед във форумите на ChatGPT ги поставя около $60 на потребител на месец, с минимум 150 потребители на 12-месечен договор.

Надеждата е, че докато малък или среден бизнес може да се противопостави на ценообразуването на предприятието, екипното ниво предоставя входна точка, която е по-малко вероятно да изпрати счетоводния екип да хукне към планините.

Други предимства в екипното ниво включват специално работно пространство, в което могат да се споделят GPT, унифицирано таксуване и съответствие със SOC 2 тип 1. Последното е важно квадратче за отметка за бизнеса, загрижен за безопасността на чувствителните данни.

Екипният план започва с двама потребители. Най-малко 150 са необходими за ниво Enterprise.

На пръв поглед планът изглежда с добро съотношение цена-качество – със сигурност в сравнение с ниво Enterprise – но също така напомня, че всички ползи от производителността, които провъзгласяват евангелистите на AI, имат своята цена. Microsoft 365 Copilot наскоро стана общодостъпен за абонати на Microsoft 365 E3 и E5 срещу допълнителни $30 на потребител на месец, с годишен ангажимент. Гигантът на Windows също изисква поне 300 места за привилегията.

Въпреки че OpenAI поне призна, че не всички организации имат броя потребители или дълбочината на джобовете, необходими за ценообразуването на Enterprise, харченето на още $30 на потребител на месец все още може да бъде стъпка твърде далеч за клиентите, дори и с обещанието, че компанията няма да не измъква техните данни за целите на обучението си. Абонамент умора някой? ®

Времето днес

София
предимно облачно
22 ° C
22.9 °
20 °
73 %
1.5kmh
74 %
пт
33 °
сб
34 °
нд
34 °
пн
32 °
вт
27 °

Автор

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук