16.8 C
София

Veeam проучва поддръжка за VMware алтернатива Proxmox, тъй като резервните купувачи се тревожат за Broadcom

Доставчикът на ексклузивен софтуер за архивиране Veeam прави ранно проучване на алтернативата на VMware Proxmox, потенциално с оглед на създаването на продукт за защита на данните, създадени с помощта на инструмента.

„Ние проучваме и правим някои прототипи около Proxmox, за да видим какво е възможно там, що се отнася до архивирането“, публикува Антон Гостев, старши специалист на Veeam за управление на продукти на 11 януари.

Друг продуктов мениджър на Veeam, Фабиан Кеслер, миналата седмица потвърди това усилие, като написа „Proxmox е нещо, върху което правим ранни изследвания“.

Публикацията на Kessler дойде в тема във форумите на Veeam, озаглавена „Провал на Broadcom/VMware“, в която потребителите на Veeam разказаха за действията на Broadcom, като ефективно повишаване на цените за продуктите на VMware и дисквалифициране на някои партньори на VMware.

„Някой партньор на VMware тук мисли да премине към друг хипервайзор след провала на Broadcom? И може би да проучи също решения за архивиране на трети страни, които се преместват от Veeam?“ поставя началната публикация в темата.

Темата включва обсъждане на алтернативи на VMware. В хода на дискусията Гостев предложи следните съвети и новини:

Купувачите на интелигентни технологии знаят, че продуктите са жизнеспособни само когато са заобиколени от екосистема от допълващи се инструменти – и като се има предвид, че архивирането е съществено допълнение към всяка инфраструктура или приложение, знаейки, че Oracle Linux KVM и Proxmox са в полезрението на Veeam, улеснява обмислянето и двете като алтернативи на VMware.

Broadcom също знае това. И знае, че ако основен доставчик като Veeam популяризира стоките си като улесняващи работата на VMware, повече може да изберат да потърсят алтернативен инструмент за виртуализация на сървъри.

Дали Broadcom се интересува от това да се случи е въпросът за 61 милиарда долара – придобиващата организация обеща да увеличи бързо печалбите, генерирани от VMware. Загубата на клиенти би направила това по-трудно, независимо че Broadcom предпочита да се фокусира върху големите купувачи. ®

Времето днес

София
предимно ясно
16.8 ° C
16.8 °
16.8 °
59 %
3.6kmh
16 %
пт
17 °
сб
25 °
нд
29 °
пн
29 °
вт
29 °

Автор

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук