22 C
София

VMware разкри плана за интегриране на Symantec SASE, преди Broadcom да завърши закупуването му

Две седмици след очакваното приключване на придобиването на VMware от Broadcom нито една от страните все още не е обяснила какво задържа сделката, нито е уточнила кога може да приключи. Но по време на събитието VMware Explore, което се проведе миналата седмица в Барселона, VMware предложи тийзър за това как може да се интегрират продуктите на двете компании.

Тази закачка се появи под формата на съобщение, че софтуерно дефинираната WAN технология на VMware ще се интегрира с Enterprise Cloud на Symantec. Symantec беше придобита от Broadcom през 2019 г. и е част от бизнес подразделението Broadcom Software, което ще бъде преименувано на VMware, ако сделката между Broadcom и Virzilla отпадне.

VMware обявява тази интеграция (която на друго място описва като „първоначална интеграция“) за вероятна, за да ускори приемането на услугата за сигурен достъп до границата – известна още като SASE, термин, въведен от анализаторската фирма Gartner, за да опише множество технологии за сигурност, предоставяни последователно като услуга в множество и/или хибридни мрежи.

След като Gartner дефинира този термин, доставчиците, включително VMware, побързаха да обединят продуктите си в пакети под формата на SASE.

Корпоративният облак на Symantec включва инструменти за предотвратяване на загуба на данни, както и защита от заплахи за идентифициране и намаляване на атаките.

Интегрираното предложение, което VMware планира, ще включва данни, които излизат от една от нейните точки на присъствие SD-WAN и след това се насочват към Enterprise Cloud на Symantec. По този начин, пише VMware, ще се осигури „гъвкавост на управлението за налагане на достъп до интернет по устройство, потребител, приложение и местоположение; откриване и блокиране на зловреден софтуер, скрит в криптирания трафик, като се прилага разузнаване на заплахите в реално време, оценка на нивото на риска, задълбочена проверка на файловете и пясъчни кутии; и блокиране на заплахите с иновативната технология за изолиране на мрежата на Symantec“.

Всичко това е трудно да не се хареса.

Някои от тези функции обаче вече са възможни с портфолиото на VMware, макар и не съвсем по същия SaaS начин, който предлага Symantec.

Това може да подхрани спекулациите, че VMware планира да изхвърли някои от своите по-малко значими продукти, като например гамата за сигурност Carbon Black, която се припокрива значително със Symantec.

Но тъй като сделката все още не е сключена, а Broadcom не е официално начело, не се знае какво ще последва.

Главният изпълнителен директор на Broadcom Хок Тан се появи за кратко на VMware Explore миналата седмица и отново заяви плановете си да увеличи разходите за научноизследователска и развойна дейност, да инвестира повече в екосистемата на VMware и да направи продуктите на Virtzilla по-лесни за използване.

Но той не предложи повече подробности за това как напредва сделката.

The Register прочете разкази на служители на VMware за това, че са им били предложени трудови договори с Broadcom, понякога при условия, които значително се различават от условията на работата им във Virtzilla. Други чакат – с тревога и нарастващ гняв – да научат за плановете на Broadcom. ®

Времето днес

София
предимно облачно
22 ° C
22.9 °
20 °
73 %
1.5kmh
74 %
пт
33 °
сб
34 °
нд
34 °
пн
32 °
вт
27 °

Автор

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук