12.8 C
София

Whatsapp въвежда нова функция „Защита на IP адреса в повикванията“ за устройства с iOS и Android

Whatsapp винаги се е фокусирала върху функциите си за сигурност, за да гарантира безопасността и поверителността на данните на потребителите. Независимо дали става въпрос за скриване на последното виждане, поверителност на статуса, заглушаване на непознати обаждащи се, които могат да ви добавят в групи, да ви достигнат, или наскоро въведената функция за заключване на чата, всички тези функции добавят допълнителен слой сигурност за потребителите на WhatsApp. По-рано беше съобщено, че скоро в WhatsApp ще бъде пусната и нова функция „Защита на IP адреса при повиквания“.

Е, сега функцията пристига официално както за устройствата с iOS, така и за тези с Android, работещи с най-новата версия на WhatsApp. Тази функция ще помогне да направите разговорите в WhatsApp по-сигурни, тъй като скрива местоположението ви от другите участници в разговора.

Според публикацията в блога: „Повечето продукти за разговори, които хората използват днес, имат равноправни връзки между участниците. Тази директна връзка позволява по-бърз трансфер на данни и по-добро качество на разговорите, но също така означава, че участниците трябва да знаят IP адресите си, за да могат пакетите с данни за разговорите да бъдат доставени до правилното устройство – това означава, че IP адресите са видими и за двамата участници в разговор 1:1. IP адресите могат да съдържат информация, за която някои от нашите потребители, които най-много държат на поверителността си, се сещат, като например широко географско местоположение или интернет доставчик.“

Заради тази загриженост Whatsapp вече позволява на потребителите си да защитават своя IP адрес по време на разговори, като с тази функция всички ваши разговори ще бъдат препращани през сървърите на Whatsapp, което гарантира, че другите страни в разговора не могат да видят вашия IP адрес. Тази функция предпазва потребителите от потенциални кибератаки, като добавя допълнително ниво на сигурност по време на разговорите.

Как да активирате функцията „Защита на IP адреса при повиквания“ в WhatsApp?

Уверете се, че сте инсталирали най-новата версия на WhatsApp на вашето устройство, след което следвайте следните стъпки.

  • Докоснете Настройки
  • Отидете на Поверителност
  • Изберете Разширени
  • Докоснете Защитете IP адреса при повиквания

Времето днес

София
предимно ясно
12.8 ° C
14.5 °
12.8 °
82 %
2.6kmh
16 %
сб
25 °
нд
29 °
пн
29 °
вт
29 °
ср
23 °

Автор

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук