22 C
София

X губи партньорството на Парис Хилтън с 11:11 Media в последното изтегляне на марката

След отлива на рекламодатели от X, бившия Twitter, поради опасения за антисемитско съдържание в сайта, X загуби още една кампания на високопоставена марка, тъй като 11:11 Media на Парис Хилтън също се оттегля от партньорството си с платформата. Кампанията беше високопоставена победа за X, тъй като Хилтън щеше да популяризира ключови функции на X като видео на живо, електронна търговия на живо, X Spaces (аудио на живо) и други за период от две години.

Хилтън дори е предоставила искрящо розова икона по поръчка за абонатите на X Premium.

Условията на сделката бяха поверителни, но включваха компонент за споделяне на приходите – макар и не за надграждане на Premium, за да се получи достъп до новата икона, както разбираме.

CNN първа съобщи за развалянето на сделката, като посочи като фактори за решението на 11:11 Media опасенията за антисемитизъм и пронацистко съдържание в сайта.

„11:11 Медия взе решение незабавно да изтегли кампанията от платформата“, заяви пред медията Брус Герш, президент и главен оперативен директор на 11:11 Медия.

Медийната компания на Хилтън е последната от дългата поредица марки, които са направили пауза или са спрели разходите си за X в резултат на опасения за безопасността на марката, присъединявайки се към други големи имена като Apple, Disney, Comcast, IBM, Warner Bros, Paramount, Lionsgate и други. Марките са загрижени за репутационните щети, които биха могли да настъпят, ако рекламите им се появят до реч на омразата и антисемитско съдържание. Въпреки уверенията на Линда Якарино, главен изпълнителен директор на X, че X разполага с контролни механизми за безопасност на марките, доклад на Media Matters показа как X пуска реклами до съдържание, насаждащо омраза. X обаче твърди, че Media Matters е манипулирала услугата си, като е накарала рекламите да се появят, а не е открила рекламите в природата. След това тя незабавно подаде иск за клевета.

Но дори в жалбата на X не се оспорва фактът, че рекламите са били реални и са се намирали до съдържание, пораждащо омраза, а просто не ѝ е харесало, че Media Matters е открила сценарий, при който рекламите могат да заобиколят защитата на марката X по такъв начин.

Като се имат предвид тези опасения, както и собственото одобрение на Мъск на антисемитски конспиративни теории в платформата, много рекламодатели преразглеждат разходите си за X, което може да доведе до значително въздействие върху приходите на X. Преди това оттегляне на рекламодателите рекламният бизнес на X се очертаваше да отбележи 54,4% годишен спад на разходите за реклама в световен мащаб от 2022 г. до 2023 г. Мъск също така публично заяви, че приходите от реклами на X в САЩ са намалели с 60% след натиск от страна на Лигата за борба с поругаването, която обвини собственика в антисемитизъм. (Мъск на свой ред също заплаши да съди ADL.)

Времето днес

София
предимно облачно
22 ° C
22.9 °
20 °
73 %
1.5kmh
74 %
пт
33 °
сб
34 °
нд
34 °
пн
32 °
вт
27 °

Автор

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук