22 C
София

Black Friday онлайн купуването достига рекорд $9.8B в САЩ, $70.9B в световен мащаб

Приливът от дълбоки отстъпки и растежът на гъвкавите опции за плащане бяха водачите зад $9,8 милиарда в онлайн продажбите в САЩ на Black Friday — рекордна стойност за деня. Според Adobe Analytics, продажбите са се увеличили със 7,5% на миналата година’s номера (можете да видите тези тук).

Продажби лесно надминава Цифрите за Деня на благодарността и скоростта на растеж, както и собствените прогнози на Adobe’s за деня. В четвъртък потребителите в САЩ похарчиха, $5,6 милиарда, нагоре с 5,5%; анализаторите първоначално прогнозираха продажби от $9,6 милиарда за Black Friday.

Salesforce, която използва различни показатели за Adobe и казва, че хрускам номера по трансакции за около 1,5 милиарда потребители, също така заяви, че онлайн продажбите на Black Friday са надхвърлили очакванията. Те възлизат на $16,4 милиарда в САЩ и $70,9 милиарда в световен мащаб, а рекордните 79% от целия трафик за пазаруване — както за сърфиране, така и за закупуване на — се извършват на мобилни телефони.

Черният петък е ден за пазаруване, който от години се разглежда като денят, в който започва периодът на празничните продажби, най-важният за търговията на дребно. Тези цифри ще осигурят изненадващо празнично настроение за търговците на дребно, които като цяло отбелязват бавен растеж. Според данните от САЩ. Бюро Преброяване, продажбите на дребно през последното тримесечие са нараснали само с 2,3% за същия период година по-рано. Електронната търговия, като по-млада и по-малка част от това (около 15% от всички продажби), обикновено расте по-бързо, а през последното тримесечие също нараства около 7%.

“Black Friday онлайн продажбите надминаха очакванията на ритейл executive’s,” каза Rob Garf, VP и GM на дребно в Salesforce, в изявление. “Retailers засилиха дисконтирането си и купувачите, на свой ред, кликнаха върху бутона за купуване.”

Adobe работи със стотици големи и малки онлайн търговци на дребно и казва, че базира изчисленията си на повече от 1 трилион посещения на сайтове за търговия на дребно в САЩ, движението на около 100 милиона SKU и 18 продуктови категории.

Инфлацията от малко над 3% определено е надолу спрямо миналата година (когато беше над 7%), но икономическата несигурност продължава да тежи на потребителите, така че’s забележителен, че купуват сега, плащане по-късно опции, като допълнение към други видове кредити, продължава да расте популярност. Adobe заяви, че поръчките, използващи BNPL, са се увеличили със 72% спрямо миналата година през седмицата, преминаваща в Черния петък, и че приходите на BNPL в резултат на това са се увеличили с $79 милиона за периода.

Големият въпрос ще бъде дали търговците на дребно могат да поддържат темпа на растеж през следващите няколко седмици. Следващият голям ден за продажби в стил барометър е Cyber Monday, след два дни. Ние’lll предоставят повече актуализации, когато тези цифри идват чрез.

Някои други забележителни подробности от вчера:

— Отстъпките остават голям двигател за продажби и идват до 35% от цената на дребно. Името на играта си остава купуването на подаръци и домашна електроника.

— Смартфоните представляват $5,3 милиарда продажби през деня, което е с 10,4% повече от 2022 г. и представлява 54% от всички онлайн продажби. Adobe прогнозира, че това ще бъде норма за периода: мобилните продажби всъщност ще изпреварят настолните компютри този празничен сезон, като повече от 51% от продажбите.

— Може би защото хората все още са загрижени за разходите, те избират по-евтино “standard” корабоплаване по-често, отколкото в предишни години. (И честно казано защо да получите нещо по-бързо сега, ако го’s за подарък за края на декември?) Adobe заяви, че 80,5% от всички поръчки използват стандартна доставка.

— Adobe смята, че “Cyber Week” (от Деня на благодарността до Cyber Monday) ще натрупа $37,2 милиарда в онлайн продажбите в САЩ, близо 17% от всички продажби за празничния период. Salesforce е по-бичи: тя казва, че ще представлява 25% от всички празнични покупки тази година и ще възлиза на $53 милиарда в световен мащаб.

“Black Friday затвърди господството си този сезон с рекордни разходи от $9,8 милиарда, задвижвани от новото търсене на големите продажби’ ден,” каза Vivek Pandya, водещ анализатор, Adobe Digital Insights, в изявление. “Спадът в онлайн цените през последната година създаде благоприятна среда за потребителите със силни отстъпки през този сезон, които изкушават дори най-ценово ориентираните потребители.”

Времето днес

София
предимно облачно
22 ° C
22.9 °
20 °
73 %
1.5kmh
74 %
пт
33 °
сб
34 °
нд
34 °
пн
32 °
вт
27 °

Автор

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук