16.8 C
София

Expanso, стартъп за разпределена обработка на данни, ръководен от ветеринари на Google и Microsoft, повишава $7.5M

Сиатъл стартъп Експанзо повдигна $7,5 милиона семена, ръководени от General Catalyst и Hetz Ventures, за да подхранват растежа на софтуера си, който осигурява възможности за инфраструктура за данни на “edge.”

  • Технологията, задвижвана от софтуер с отворен код Expanso, разработена на Бакалхау, o има за цел да помогне на компаниите да обработват данни, където се създават, като рационализира разпределените системи за обработка на големи данни.
  • “Expanso предоставя изчисления на данните, позволявайки на бизнеса да работи сигурно при оперативното си темпо и да максимизира полезността на ценните данни,” Куентин Кларк, управляващ директор на General Catalyst, това се казва в изявление.
  • Компанията от 10 човека се ръководи от CEO и съосновател Дейвид Арончик, дългогодишен технологичен ветеринарен лекар от Сиатъл, който преди това е работил в Amazon, Microsoft и Google, където е помогнал за създаването на Kubeflow, платформа с отворен код за операции за машинно обучение. Expanso’s ouncounting CTO Уалид Баруни работил е и в Amazon. Други поддръжници в кръга включват Array Ventures и Протоколни лаборатории.

Времето днес

София
предимно ясно
16.8 ° C
16.8 °
16.8 °
59 %
3.6kmh
16 %
пт
17 °
сб
25 °
нд
29 °
пн
29 °
вт
29 °

Автор

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук