22 C
София

Rad Power Bikes затваря магазина си за търговия на дребно в Ню Йорк с най-новото съкращение за производителя на електрически велосипеди в Сиатъл

(Rad Power Велосипеди снимка)

Велосипеди Rad Power затварянето на търговския си обект в Бруклин, Ню Йорк, базираният в Сиатъл производител на електронни велосипеди потвърди в четвъртък, позовавайки се на необходимостта от повече организационни промени след вълна от неотдавнашни съкращения.

Rad Power Bikes отказа да сподели дата на закриване, колко служители ще бъдат засегнати или актуализиран брой служители.

Местоположението Brooklyn RadRetail бе открито през октомври 2022 г. Според Rad’s уебсайт, има няколко други RadRetail места в САЩ, включително Сиатъл, Денвър, Солт Лейк Сити, Сейнт. Петербург, Флорида и Калифорния магазини в Бъркли, Санта Барбара, Хънтингтън Бийч и Сан Диего.

“The Rad Power Bikes екип е работил усърдно, за да се гарантира, че компанията е в най-добрата възможна позиция, за да се ориентирате в реалностите на текущия пазар и да се превърне в устойчив, траен бизнес,” компанията каза в изявление, изпратено по имейл до GeekWire. “Докато през последните няколко месеца взехме някои трудни решения, стана необходимо да направим организационни промени, за да постигнем по-нататъшна ефективност в нашия бизнес.”

Отвъд затварянето на магазина, поне един публикувайте в LinkedIn тази седмица имаше съкращения в Рад. Компанията отказа да коментира всичко, свързано с последните съкращения.

Затварянето на търговията на дребно идва четири месеца, след като Рад обяви, че е изтегляне от Европа компанията ще спре да продава своите електрически велосипеди на клиенти във Великобритания и ЕС от 2024 г. По това време компанията заяви, че планира да съкрати “по-малко от 40 служители,” отбелязва петия си кръг от съкращения на работни места от април 2021 г. насам.

Тези съкращения на работни места последваха предишните кръгове на съкращения, в които Рад се съкрати 100 Позиции през април 2021 г и още един 63 съкращения през юли 2022 г.; третият кръг от съкращения дойде през Декември и четвърти през април тази година.

Компанията се сблъска с други предизвикателства напоследък, включително незаконно дело за смърт, o, съдебно дело свързани с имуществени щети, и припомнянето на близо 30 000 автомобила поради проблем с безопасността. Мъж от Мериленд подаде жалба през Септември след като е ранен, когато предното колело се твърди, че е изключено.

Rad стартира през 2007 г. и започна да продава електронни велосипеди директно на потребителите чрез онлайн продажби през 2015 г. Тя се превърна във водещ продавач на електронни велосипеди в Северна Америка и повиши $304 милиона през 2021 г. Рад вижда голямо търсене на фона на пандемията все повече хора купуват електрически велосипеди.

Компанията е оценена на $1,65 милиарда през октомври 2021 г., според PitchBook, което я прави една от най-големите компании в света шепа “unicorn” стартиращи фирми в района на Сиатъл по това време.

Рад е ръководен от бившия изпълнител на Sony Фил Молиню, които замениха съоснователя Майк Раденбо миналата година. Раденбоу остава председател на компанията.

“Въпреки тези промени, ние продължаваме да бъдем лазерно фокусирани върху обслужването на нашите настоящи и бъдещи Rad Riders, като им предоставяме висококачествени, иновативни, иновативни, безопасни електронни велосипеди и аксесоари и множество опции за обслужване и поддръжка, каза” Рад в изявлението си в четвъртък.

Времето днес

София
предимно облачно
22 ° C
22.9 °
20 °
73 %
1.5kmh
74 %
пт
33 °
сб
34 °
нд
34 °
пн
32 °
вт
27 °

Автор

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук