22.8 C
София

Dell забранява продажбите на AMD Radeon RX 7900 XTX, 7900 XT, PRO W7900 & Предстоящи MI300 GPU в Китай

AMD Radeon & Instinct GPUs, включително RX 7900 XTX, 7900 XT, PRO W7900 & предстоящият MI300 вече е забранен за продажби в Китай, според консултантско ръководство за продажби, което се твърди, че е било разработено от Dell.

След RTX 4090 на NVIDIA, Време е за флагман на AMD Too To To Face A Ban В Китай: Радеон RX 7900 XTX, 7900 XT, PRO W7900 Сред Списъкът

Видяхме, че ограниченията върху износа за Китай продължават да се увеличават за базираните в САЩ компании, особено за тези, които произвеждат чипове от висок клас, които могат да бъдат използвани за получаване на ливъридж от военните и & стратегически гледни точки. NVIDIA разработи критерии за измерване на производителността, при които всеки чип или GPU, който надвишава 4800 TPP показателя, трябва да попадне под ограничения и страните, които все още искат достъп до чипа, ще трябва да поискат допустимост по NEC, за която хвърляме повече светлина тук.

В консултативния си доклад за продажбите Dell подчертава редица продукти на AMD, които вече са забранени за продажби в Китай и 23 други местоположения.

Източник на изображението: Dell чрез Baidu

Сред забранените продукти са ускорителите на Instinct, които се предлагат в рамките на ISG (Infrastructure Solutions Group) и Radeon GPU, които се предлагат в рамките на CSG (Client Solutions Group). Забранените продукти на Dell „AMD ISG“ включват Instinct MI210, MI250, MI250X и дори предстоящо семейство MI300.

За страната на клиента, на AMD Радеон RX 7900 XTX, RX 7900 XT и Радеон PRO W7900 бяха включени, въпреки че не трябва да се забравя, че тези три продукта попадат в обхвата на допустимостта „НЕК“, тъй като не са само продукти от центровете за данни. Така че е много възможно търговците на дребно, които успяват да получат NEC допустимост, да продължат да продават споменатите карти в рамките на ограничените региони, същите като GeForce RTX 4090 и забранения RTX „NVIDIA CSG“ продукти. Процесът на допустимост обаче ще отнеме дни и би означавал, че запасите могат да изсъхнат много бързо, което ще доведе до недостиг и по-високи цени на GPU.

Вече видяхме AMD Radeon RX 7900 XTX GPUs са засегнати от забраната на NVIDIA GeForce RTX 4090 в Китай. Картата видя скок в цената, тъй като сега се разглежда като единственото алтернативно и висококачествено 24 GB решение на пазара RTX 4090 се продава за луди цени което е въпреки наличието на достатъчно добър запас с няколко дистрибутори и доставчици в региона на Китай. Всеки просто се възползва от цялата ситуация, но потребителите плащат скъпо. Всъщност цените на NVIDIA GeForce RTX 4090 по никакъв начин не са чудесно представяне в САЩ, нито където са достигнали над $2000 САЩ и са в недостиг в момента.

За тези, които се чудят защо серията AMD Radeon RX 7900 трябваше да се изправи пред забрана, факт е, че картата е посочена с полуточни показатели, които са дори по-високи от RTX 4090 при 122,8 TF срещу 82,58 TF, така че това е един лесен начин за властите в САЩ определяне на тези ограничения за внос/износ, за да се оцени ефективността на ТЕЦ.

В последния си отчет за приходите NVIDIA подчерта, че Китай възлиза на 25-30% от приходите си, базирани на AI, така че това определено ще окаже влияние върху тях през текущото тримесечие, зеленият екип също така вярва, че пазарът е широко отворен в некитайските региони и има голямо търсене на своите GPU, поради което е поставил цел за приходи от $20 милиарда К4. AMD и Intel също ще се стремят да инвестират в региони извън Китай, но и трите компании със сигурност ще имат продукти, които ще бъдат произведени в съответствие с политиката на САЩ за китайските клиенти също, както вече видяхме.

Времето днес

София
ясно небе
22.8 ° C
23.4 °
22.8 °
68 %
1.5kmh
8 %
пт
33 °
сб
34 °
нд
35 °
пн
30 °
вт
23 °

Автор

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук